Мария Мицова: Балкан излъга Ямбол на финалната права


Мария Мицова: Балкан излъга Ямбол на финалната права
Мицова похвали Станимир Маринов (сн. botevgrad.com)
24-01-2011 22:28

Мария Мицова от сайта Gong.bg със своя анализ за кръга в НБЛ - мъже.

 

Евроинс Черно море - Рилски спортист

Рилски спортист успя да вземе нова победа като гост, която може да се окаже важна в борбата за третото място в НБЛ. Самоковци се справиха дори малко по-лесно, отколкото очаквах, и с изключение на третата част, диктуваха темпото на мача. Направи впечатление отличният процент на стрелба от наказателната линия за Рилски спортист, като отборът пропусна едва два от 27 фаула. Въпреки ръстовото си предимство, гостите малко изненадващо загубиха борбата под коша, но пък стрелбата им неутрализира този негатив.

Един от най-добрите си мачове дотук през сезона направи Александър Груев, докато Иван Лилов продължава да кове позицията си на топреализатор в първенството. Сашо Янев се завърна силно след контузията си, а Симеон Илиев като че ли си връща формата от началото на сезона, когато впечатляваше с изявите си.

Позитивен за Черно море е фактът, че тимът не се отказа до последно да гони противника си, и изигра още един добър мач. Рилски спортист пък записа балансирано представяне - нещо, което бе проблем за състава от Самоков в доста от предишните мачове, и се оказа разковничето за успеха.

 

Левски - Черноморец

Никаква изненада в София, като Левски постигна успеха без трима от основните си играчи - Прийст Лодърдейл, Джейсън Кроу и Аарън Харпър, и без старши треньора Константин Папазов. Отсъствието на тримата баскетболисти по различни причини не попречи за 13-та „синя" победа в първенството. Явно беше, че мислите на Левски вече са насочени към реванш от ОКК Београд в Балканската лига в сряда, и още повече - към дербито с Лукойл Академик в събота. Черноморец обаче не успя да се възползва, и оказа твърде малко съпротива на съперника си. Мачът нямаше нищо общо с интригуващата първа среща между двата състава в София в първия двубой за сезона, и след почивката буквално се доиграваше, за да приключи с очакван разгром.

 

Лукойл Академик - Спартак Плевен

Спартак Плевен за малко да изненада Левски в София, а след това и Лукойл в Правец. За една седмица Хрисимир Димитров и компания имаха своя шанс и срещу двата гранда, и със сигурност плевенчани могат да са доволни от представянето си.

„Студентите" като че ли също взеха мача за протоколен, и дълго време бяха догонващи в резултата. Едва минута преди почивката те успяха да обърнат развоя на срещата, и по традиция направиха по-силно второ полувреме, да вземат все пак и победа.

Йовица Арсич разпредели минутите между играчите си, с мисълта за тежките мачове със Спартак Ст.Петербург и Левски в предстоящата седмица, а остави Бруно Шундов изцяло да почива. Арсич имаше възможност и да провери как ще се справи гардовата му линия в отсъствието на контузения Доминик Джеймс.

Вече не е новина, че фантастичен мач за Спартак изигра Хриси Димитров, който продължава да олицетворява отбора на Плевен.

 

Ямбол - Балкан

Съвсем очаквано, мачът бе най-интересният и оспорван в кръга от НБЛ. Очакваната от мен победа на Ямбол обаче не се случи, и домакините могат да се сърдят само на себе си за пропуснатия успех. Въпреки отсъствието на Дуейн Мортън, и по-трайно контузеният Данчо Бозов, Балкан показа характер, и в края се оказа, че има нужното, за да победи. Ботевградчани изиграха слаба втора част, но така като че ли приспаха противника, и след почивката нанесоха удар по Ямбол.

Станимир Маринов доказа в този мач, че неслучайно на него се разчита много в Балкан, и почти собственоръчно наказа Ямбол. Николай Върбанов само може да съжалява за страхотните усилия, които хвърли в срещата, защото въпреки невероятните му показатели, се оказа, че нещо не стига на Ямбол за победата.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи