Мария Мицова: Интересно край морето, победи за водещите два отбора


Мария Мицова: Интересно край морето, победи за водещите два отбора
Левски отново ще бие Рилски според Мария Мицова (сн. BGbasket.com)
04-03-2011 18:28

Журналистката Мария Мицова от Gong.bg със своите прогнози за мачовете от кръга в лигата при мъжете:

 

Евроинс Черно море - Ямбол

Много интересен сблъсък, може би най-равностойната битка от целия кръг ще бъде именно във Варна. Ямбол не е от съставите, които се притесняват да играят далеч от дома, въпреки че зала „Диана" си е тяхната крепост. Затова момчетата на Иван Чолаков ще имат своя шанс да победят Черно море и да се изравнят с тях в подреждането в НБЛ. Въпреки това смятам, че в момента нещата вървят отлично за варненци, и те ще са по-концентрираният състав в събота. И двата отбора вероятно вече гледат към предстоящата Купа на България, където Ямбол със сигурност ще има много по-възможна задача, да преодолее Балкан, отколкото Черно море Лукойл Академик.

Тъй като и двата тима играят на непредсказуеми приливи и отливи, а и не бележат много точки, давам леки предпочитания за победа на Черно море, и със сигурност очаквам нискорезултатен мач.

Прогноза - победа за Черно море

 

Лукойл Академик - Балкан

В това регионално дерби няма много възможни изходи, освен победа за домакините. И двата отбора имаха тежки мачове през седмицата, като Балкан игра в сряда, но за сметка на това Лукойл Академик имаше дълго пътуване от Израел, и се завърна в късните часове на същия ден. Затова и двата отбора няма да се различават толкова по времето за почивка. Разликата в класата обаче няма как да не се види. Благодарение и на мачовете си в ЕвроЧалъндж, Лукойл започва да играе все по-добре, напълно очаквано, предвид суперскъпата селекция, подновена отново през зимата.

Макар Балкан винаги да се хвърля за победа, не вярвам да успее и този път. Сигурното е, че залата в Правец ще е пълна, и отново ще се получи хубава атмосфера.

Прогноза - победа за Лукойл Академик

 

Черноморец - Спартак Плевен

Подобно на мача във Варна, и на юг по морето ще е интересно, като в Бургас се срещат последните два във временното класиране. Бургазлии се наложиха преди един кръг у дома над Рилски спортист, но тогава и съперникът помогна много за успеха. Спартак обаче показва зъби и ще се бори много за още една победа в НБЛ, макар и тя да не ги класира по-напред, но пък ще ги остави на седмата позиция. Една от слабостите на плевенчани е борбата под коша, където в момента Черноморец разполага и с по-мощни състезатели, което може да е един от факторите за успех на домакините. За разлика от младите баскетболисти на Дечо Коешинов обаче, опитът на Спартак понякога си казва думата и това помага на плевенчани да достигат до победите.

Ако стрелбата потръгне на Христо Захариев и компания, Черноморец ще измъкне победата у дома.

Прогноза - победа за Черноморец

 

Левски - Рилски спортист

По принцип мач, зареден с много емоции. Това обаче досега най-вече се дължеше на треньорския сблъсък от двете страни на съдийската маса, където седяха (или размахваха ръце емоционално) Тити Папазов и Александър Тодоров. Сега обаче последният го няма, а на негово място е Росен Барчовски, току-що завърнал се към клубния баскетбол. Барчовски вече записа загуба и победа начело на Рилецо, но и от двата мача не могат да се вадят сериозни изводи.

Левски преживя поредно тежко пътуване на запад в Балканската лига, като спечели в Мостар, но хвърли немалко сили. „Сините" отдавна мислят само за защитата на Купата на България, което може би им изигра лоша шега в мача с Ямбол в София. Това обаче вероятно ще е единствената грешна стъпка на Левски на свой терен в редовния сезон на НБЛ.

Новите треньори по принцип носят късмет, но не вярвам, че той ще е достатъчен на Рилски спортист срещу Левски.

Прогноза - победа за Левски


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи