Георги Божков: Най-важното е, че отборът продължи да съществува


Георги Божков: Най-важното е, че отборът продължи да съществува
(сн. BGbasket.com)
22-04-2011 10:16

След приключването на редовния сезон в Националната баскетболна лига за жени BGbasket.com се свърза с шестимата треньори на участниците в първенството през този сезон. Те отговориха на няколко въпроса за представянето през сезона, първенството и бъдещето. Ето какво каза треньорът на Дунав 8806 Георги Божков:

 

Оценката Ви за представянето на Вашия отбор през сезона?

„Доволен съм много, като най-важното е, че отборът продължи да съществува. Отгоре на всичко спечелихме Купата, както и бронзовите медали. На полуфинала с Лукойл нямахме шансове, тъй като това е много силен отбор, а ние имахме и контузии, така че реално нямаше как да победим. С оглед на това третото място бе задоволява напълно, тъй като горчив спомен от тоя сезон остават единствено гадните контузии на Латаша Байърс, Катя Кордова и Шарел Алън.”

 

А как видяхте самото първенство?

„Първенството беше оспорвано, с равностойни отбори и доста мачове се решаваха накрая. По начина по който се разви шампионата се даде възможност на някои състезатели да покажат характера си и дали са готови да се бият за победа в решаващи мачове, а това е добре за националния отбор.”

 

Има ли вече яснота за следващия сезон?

„В момента вече е започнала една кампания, за да се съгласува бюджета за следващия сезон, а това е най-важната задача към момента, след което ще говорим с ръководството, за да видим какви възможности за селекция ще имаме.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи