Ямбол с драматична победа в Ботевград за 1-0


Ямбол с драматична победа в Ботевград за 1-0
Ямбол надви Балкан (сн. Любомир Георгиев)
04-05-2011 19:47 | Иван Вълчанов

Ямбол записа много трудна и изключително ценна победа като гост на Балкан в първия мач от четвъртфиналната серия между двата тима. След много обрати и драматични минути през срещата всичко трябваше да се реши в последните секунди. Тогава нервите на ямболии издържаха и те поведоха с 1-0 в серията след резултат 65-63. Те ще могат и да я затворят в следващия мач, на който са домакини. Той ще се играе на 6-и май (петък).

 

Срещата започна доста равностойно, като и двата отбора допуснаха доста грешки и резултатността не беше голяма. След игра кош за кош през по-голямата част от първата десетка, разликата в полза на който и да е от тях, беше минимална. Серия от 6-0 в самия край на частта обаче изведе Ямбол напред с 20-13.

 

Балканци обаче отвърнаха на съперника със страхотна серия от 8-0 и по този начин взеха водачеството при 21-20. Играта продължи да е изключително равностойна до самия край на първото полувреме и 8 секунди преди края му отборите бяха равни. Станислав Говедаров пък даде 2 точки преднина на тима си за 34-32.

 

В началото на третата част ямболии успяха да се откъснат напред с цели 9 точки, но домакините отново реагираха и в минутите до края на тази четвърт успяха отново да се приближат максимално близо до съперника за резултат 46-49.

 

Началото на решителните 10 минути ботевградчани успяха да обърнат играта и водачеството отново бе тяхно. Скоро обаче то се смени няколко пъти, преди да се стигне до равенство при 60-60 минута и половина преди сирената. Отборите си размениха по един кош, след което Павел Маринов изведе Ямбол напред. Давидов бе фаулиран за домакините и намали разликата на точка 7 секунди преди края. Върбанов отново направи разликата 2 точки, а Любомир Лилов пропусна да изравни и така ямболии взеха победата.

 

Павел Маринов вкара 16 точки и овладя 5 борби за победителите. Юлиян Радионов добави 12 точки за успеха, а по 10 – Станислав Говедаров и Николай Върбанов (11 борби).

 

За Балкан Георги Давидов бе най-силен с 22 точки и 9 борби. С 10 точки и 13 борби се включи Дуейн Мортън, а 8 вкара Ивайло Вучков.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН - ЯМБОЛ

 

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ЧЕТВЪРТФИНАЛИТЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2010/11

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2010/11

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ - МЪЖЕ, СЕЗОН 2010/11


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи