Овергаз спечели група А при кадетите


Овергаз спечели група А при кадетите
(сн. BGbasket.com)
11-06-2011 16:35 | Иван Вълчанов

Овергаз записа изключително трудна победа срещу Балкан в мач от четвъртия кръг на груповата фаза от държавното първенство за кадети. Успехът с 85-80 носи и първото място на тима в група А, като това е четвърта поредна победа за столичани. Те не могат да бъдат изместени от върха, защото дори Евроинс Черно море да се изравни със столичани по победи и загуби, Овергаз има победа в директния сблъсък. Балкан пък остава с 2 победи и 2 загуби в актива си.

 

Още от първите минути срещата беше изключително оспорвана и стана ясно, че ще бъде дерби. През цялата първата част играта вървеше кош за кош и след нейния край Овергаз водеше със 17-16. Силна втора четвърт за Балкан обаче допринесе за аванс от 9 точки на тима след първото полувреме – 41-32.

 

През третата част Овергаз започна малко по малко да намаля дефицита си, като в нейния край се стигна и до равенство при 49-49. Бързо обаче Балкан поведе с 60-5, а до края оставаха 10 минути. 4 минути преди сирената ботевградчани продължаваха да водят с 5 точки, но тогава дойде моментът за обрат. Серия от 6-0 в полза на Овергаз обърна резултата, а в последните атаки отборът беше много стабилен и успя да увеличи разликата до 5 точки, като се поздрави с успеха в срещата.

 

Ангел Пейчинов записа 27 точки и 8 борби з Овергаз, а с 23 плюс 6 се включи Александър Милов. Васил Стоименов пък завърши с 20 точки, 9 борби и 5 асистенции.

 

За Балкан най-резултатен с 20 точки беше Петър Василев, а 17 плюс 10 борби добави Радослав Кочев. 18 вкара Ростислав Тончев, докато с 15 точки и 8 борби завърши Павлин Ганчев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН (16) - ОВЕРГАЗ (16)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи