Виктория Маринова: Не показахме потенциала си във финала


Виктория Маринова: Не показахме потенциала си във финала
Виктория Маринова (сн. BGbasket.com)
15-06-2011 12:28 | Иван Вълчанов

Старши треньорът на Овергаз (16) Виктория Маринова не бе доволна от представянето на тима си във финалния мач за кадети (16), в който Евроинс Черно море победи тима. Тя обаче заяви, че догодина отборът ще продължи борбата за злато, след като остава втори през последните два сезона. Ето коментарa й за вчерашния финал:

 

„Черно море беше по-добър в контраатаката. Отборът направи много силни бързи атаки, на които ние не успяхме да отговорим с адекватна защита. Оттам се получиха някои сривове и на моменти разликата достигна 10-12 точки. Категорично смятам, че ние не показахме потенциала си. Играхме много слабо и в защита, и в нападение.

 

Въпреки че имаме три момчета в идеалната петица, не мога да бъда доволна, защото губим на финал след като сме играли много силно до момента, нямаме загуба и показателите ни са много добри. Във финалния мач обаче не показахме достатъчно.”

 

Нивото на държавното първенство тази година Маринова коментира така: „Смятам, че тази година нивото е по-слабо от миналогодишното при кадетите. Отборите от миналата година с момчета, родени през 1994 година, бяха по-силни.”

 

Относно целите на тима й през следващия сезон, Виктория Маринова каза: „Догодина продължаваме да гоним златото, няма да спрем да се борим. Миналата година имаше лошо стечение на обстоятелствата за нас – имахме трима контузени основни състезатели на отбора и не можахме да покажем максимума. Сега обаче не можем да се оправдаем с това. Просто отборът на Черно море бе по-добър, надигра ни и заслужено спечели.”


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи