Историите на: Удо


Историите на: Удо
Людмил Хаджисотиров - Удо (сн. BGbasket.com)
06-07-2011 23:05

Поредният гост в рубриката на BGbasket.com „Историите на ...” е Людмил Хаджисотиров – Удо. Треньорът от школата на Лукойл Академик разказа свой спомен, свързан със звездата на Финикс Сънс Стив Неш и една негова необичайна тренировка:

 

През 2000 година Бруно Шундов играеше в Далас Маверикс и ни покани на гости. Отидохме с брат ми и един наш приятел и гледахме домакински мач на отбора срещу Финикс Сънс. След мача отидохме вечеряхме с Бруно и главния скаут на Далас, а отборът им бе победил с малка разлика. След като хапнахме, вече беше 00.30 часа и Шундов реши да ни разведе из тренировъчния комплекс.

 

Тръгнахме на нашата обиколка и първо влязохме в гаража, където има един асансьор, водещ помещение, което служи за физиотерапия, загрявка, а в него и огромна фитнес зала с прозорци, гледащи към залата. Влязохме там и видяхме Стив Неш да тренира с Кики Вандевей, който беше треньор по стрелба на Финикс. Неш беше недоволен от стрелбата си в мача, защото беше вкарал 3 от 6 опита от тройката. Той тренираше със специална топка, т. нар. “big ball”. Тя е с тежестта на обикновена баскетболна топка, но е доста по-голяма от нея и се вкарва в коша по-трудно. Той беше взел една такава и тренираше след полунощ.

 

Бруно, Стив Неш и Дирк Новицки живееха в един блок близо до залата и на следващия ден говорихме с тях. Разказаха, че всеки си има норматив по време на сезона – примерно за Новицки е 500 вкарани стрелби на ден – по 250 с голямата и малката топка. Стив Неш каза, че постоянно работи върху усъвършенстването си и се определи като „ученик на играта” – че учи нови неща и тренира всеки ден, независимо къде се намира и колко е часа. Беше уникално да видя това – все пак това са хора-мултимилионери, които имат осигурени договори и спокойно могат да не правят това. Който обаче е професионалист и работохолик, действа непрестанно.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи