Лукойл Академик   Левски   Ямбол   Черно море Порт Варна   Рилски спортист   Балкан   Спартак Плевен   Черноморец   Берое   Дунав 8806   Нефтохимик 2010   Монтана 2003   Берое Стара Загора   Хасково 2012 

Ники Върбанов с оферта от шампиона на Естония

Шрифт:

Оферта от Естония за Върбанов (сн. BGbasket.com)
22-07-2011 12:13 | тема спорт

Шампионът на Естония - БК Калев, е отправил оферта за привличането на национала Николай Върбанов. Тимът, който играе още в реномираната Балтийска лига и VTB, има амбиция да вземе 26-годишния център за една година, като според информация на Тема Спорт финансовите условия, които му предоставят, са повече от сериозни. Очаква се най-късно днес Върбанов да даде отговор на естонците.

 

През изминалия сезон Калев спечели за четвърти път титлата на Естония. Освен това тимът завърши на 7-мо място в Балтийската лига, където са още клубове от ранга на Жалгирис и Лиетувос Ритас. В първенството на силната VTB естонците останаха на последно място в групата, където мериха сили с Химки, Жалгирис и Асеко Проком на Филип Виденов, в другата група пък бяха грандовете ЦСКА Москва и Уникс Казан.

 

Освен оферта от Калев Върбанов е имал предложение и от румънския Газ Метан Медиаш. Центърът, който за последно носи екипа на Ямбол, обаче не е проявил интерес да заиграе в първенството на северната ни съседка.

 


Класирания
МъжеЖени
Аматьори