Мария Мицова: Балкан ще гони реванш срещу Черно море в най-интересния мач от кръга


Мария Мицова: Балкан ще гони реванш срещу Черно море в най-интересния мач от кръга
(сн. BGbasket.com)
28-12-2011 20:59

 

Журналистката от Gong.bg и Дарик Мария Мицова даде своите прогнози за четирите срещи от последния кръг в НБЛ за календарната 2011-а година. Ето какво предвижда тя:

 

Балкан – Евроинс Черно море

Най-интересният мач от този последен кръг за 2011-та година. Може да завърши и в двете посоки, макар че формата на ботевградчани изведнъж скочи рязко. Балкан записа две победи, и загуби в края от Левски и Рилски спортист, и определено има някакъв подем в играта на „зелените”. Черно море обаче играе много постоянно срещу преките си конкуренти за позиции, и не пропуска шансовете си, което държи тима на стабилно ниво. Варненци вече биха Балкан преди месец и половина, като единствено срещу шампиона Лукойл Балкан вкара по-малко точки. Със сигурност ще има желание за реванш, като е интересно да се види дали двата състава, по принцип не особено резултатни, ще успеят да си вкарат повече от 70 точки. Този, който мине 80, ще излезе краен победител. Прогноза – победа за Балкан.

 

Спартак Плевен – Рилски спортист

Рилски спортист определено е отборът от двата, който разполага с повече възможности, и би било логично да постигне победа, макар и като гост. Спартак продължава да е измъчван от проблеми, като няма да може да разчита още известно време на Станислав Славейков. Хроничните болки в ахилесите на Илия Станков не му попречиха да се развихри срещу Левски в София, и плевенчани измъчиха доста „сините”, които играха без Хол и Харпър. Вероятно и на Рилски спортист няма да е никак лесно в Плевен, като твърдата прогноза би била много трудна.

 

Рилецо освен всичко друго, натрупа огромен километраж в последните три седмици, с пътувания до Белград, Варна и Правец, а сега и Плевен. Тимът на Росен Барчовски почти не е почивал, и със сигурност има начини Спартак да го излъже у дома. Ако стрелбата на домакините потръгне, те имат шанс. Огромното предимство на самоковци обаче е в подкошието, и е по-вероятно именно там те да си спечелят мача. Прогноза – победа за Рилски спортист.

 

Лукойл Академик – Ямбол

Ако с преживяните сътресения след отпадането от Еврокъп, Лукойл Академик гостуваше в Ямбол, шансът за успех на Иван Чолаков и момчетата му щеше да изглежда доста по-реален. Академик обаче отложи мача си, насрочен за 22 декември, а сега има домакинство в Правец – точно нужното време, да се съвземе. Йовица Арсич може за последно да води „студентите” срещу Ямбол, но разполага с необходимото на пейката, за да постигне победа. Не е ясно още кои състезатели ще се разделят с Лукойл, като именно на този мач ще се види това.

 

Въпреки всичко, почти не се вижда как Ямбол може да изненада шампионите, предвид съставите на двата отбора. Разбира се, един перфектен процент от тройката за ямболии ще стресне малко Академик, но дългата равностойна скамейка на „студентите” е непосилна задача дотук за всички български тимове. Ямбол играе страхотно у дома, и радва зала „Диана”, но прогнозата ми за мача е без изненада – победа за Лукойл Академик.

 

Левски – Черноморец

Три месеца след началото на сезона, Левски продължава да не убеждава с играта си. За късмет на „сините”, съперникът между празниците е възможно най-лекият и не би трябвало да ги сюрпризира неприятно. Левски е спечелил само три мача дотук, и в НБЛ и в Балканската лига, с повече от 10 точки, но пък Черноморец също не е много резултатен. Въпреки всичко, ако и Черноморец измъчи софийския тим, това ще е поредният сигнал за някакви проблеми, за решаването на които остава по-малко от месец, когато затваря трансферният прозорец.

 

В Бургас Левски нямаше проблеми и взе една от двете си разгромни победи, и ако удържи с концентрирана защита Черноморец до под 70 точки, със сигурност ще бие. За да не си развалят новогодишното посрещане, „сините” вероятно ще бият и стабилно, ако завърналите се от ваканция лидери на тима се понапънат малко. Прогноза – победа за Левски.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи