Коста Илиев се срещна с обастния управител и кмета на Община Видин


Коста Илиев се срещна с обастния управител и кмета на Община Видин
(сн. vidabasket.com)
05-02-2012 16:32 | vidabasket.com

 

Областният управител на област Видин Пламен Стефанов и заместник - областният управител Любомир Низамов се срещнаха със спортния директор на световната федерация по баскетбол ФИБА Свят Коста Илиев, отговарящ за секция „Баскетбол „3x3”. Той е роден във Видин, и завършва математическата гимназия, дългогодишен състезател в Химик, ЦСКА и националния отбор на България. 

 

На срещата бяха обсъдени възможностите за развитие на баскетбола във видинския регион. Той представи намеренията и амбициите на световната баскетболна централа за включването на този спорт в олимпийската програма. Бяха обсъдени възможностите за реализация на проекти за изграждане на игрища и провеждане на турнири “Баскетбол 3x3” във Видин.


Коста Илиев също се срещна и с кмета на Община Видин Герго Гергов. Двамата изгледаха тренировката на мъжкия отбор на „Видабаскет” в зала „Фестивална” и обсъдиха редица възможноти за популяризирането на новата баскетболна дисциплина в общината и как да стане тя привлекателна за младите хора. Постигнаха се конкретни договорки по този въпрос, както и организиране вав Видин на кръг от националното първенство по баскетбол 3x3”. Ще се търсят възможности крайдунавският град да бъде един от първите в страната със собствена мобилна настилка за новия баскетболен формат.

 


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи