’асково възражда женски€ баскетбол, започва в ЌЅЋ


’асково възражда женски€ баскетбол, започва в ЌЅЋ
 метът на ’асково - √еорги »ванов - ще помага на клуба (сн. haskovo.bg)
01-06-2012 17:59 | Ћюбомир Ќешев

—лед 20-годишно прекъсване клубът отново ще участва в първенството на страната


Ќов отбор се гласи да бъде част от женската ЌЅЋ за следващи€ сезон. “ова е новосформирани€т ’асково 2012, който из€ви амбиции да започне в елитното първенство на Ѕългари€. √лавни виновници това да се случи след 20-годишно прекъсване са кметът на града √еорги »ванов, председател€т на клуба д-р √еорги √елов и изпълнителни€т директор —танислав —танков. Ќа свое заседание ќбщински€т съвет подкрепи иде€та и дори вече се работи по селекци€та.


" лубът стартира участието си с женски отбор в ЌЅЋ. јмбициите са големи, а намерени€та са още първата година да се участва в борбата за разпределение на медалите" за€ви председател€т д-р √елов.


¬ момента се вод€т преговори с млад и амбициозен треньор, чието име се пази в тайна, а един от приоритетите на клуба ще бъде и развитието на школата в ’асково. ќсновна рол€ за изграждане на отбора има ќбщината, а вече са водени разговори и в проекта ще бъдат включени и редица местни спонсори, които са дали съгласието си за подкрепа.


"¬ момента преговар€ме с класни баскетболистки, а приоритет е младостта на отбора. —м€там, че присъствието на минимум две класни състезателки е необходимо, а има гол€ма веро€тност те да бъдат чужденки" за€ви пък изпълнителни€т директор —танислав —танков.


 оментари
ѕрограма
–езултати
 ласирани€
Ћидери
ƒруги новини