Лукойл Академик   Левски   Ямбол   Черно море Порт Варна   Рилски спортист   Балкан   Спартак Плевен   Черноморец   Берое   Дунав 8806   Нефтохимик 2010   Монтана 2003   Берое Стара Загора   Хасково 2012 

Хасково възражда женския баскетбол, започва в НБЛ

Шрифт:

Кметът на Хасково - Георги Иванов - ще помага на клуба (сн. haskovo.bg)
01-06-2012 17:59 | Автор: Любомир Нешев

След 20-годишно прекъсване клубът отново ще участва в първенството на страната


Нов отбор се гласи да бъде част от женската НБЛ за следващия сезон. Това е новосформираният Хасково 2012, който изяви амбиции да започне в елитното първенство на България. Главни виновници това да се случи след 20-годишно прекъсване са кметът на града Георги Иванов, председателят на клуба д-р Георги Гелов и изпълнителният директор Станислав Станков. На свое заседание Общинският съвет подкрепи идеята и дори вече се работи по селекцията.


"Клубът стартира участието си с женски отбор в НБЛ. Амбициите са големи, а намеренията са още първата година да се участва в борбата за разпределение на медалите" заяви председателят д-р Гелов.


В момента се водят преговори с млад и амбициозен треньор, чието име се пази в тайна, а един от приоритетите на клуба ще бъде и развитието на школата в Хасково. Основна роля за изграждане на отбора има Общината, а вече са водени разговори и в проекта ще бъдат включени и редица местни спонсори, които са дали съгласието си за подкрепа.


"В момента преговаряме с класни баскетболистки, а приоритет е младостта на отбора. Смятам, че присъствието на минимум две класни състезателки е необходимо, а има голяма вероятност те да бъдат чужденки" заяви пък изпълнителният директор Станислав Станков.


LIVE
Левски Игокеа
0-0
19.00 часа
Класирания
МъжеЖени
Аматьори