Хасково възражда женския баскетбол, започва в НБЛ


Хасково възражда женския баскетбол, започва в НБЛ
Кметът на Хасково - Георги Иванов - ще помага на клуба (сн. haskovo.bg)
01-06-2012 17:59

След 20-годишно прекъсване клубът отново ще участва в първенството на страната


Нов отбор се гласи да бъде част от женската НБЛ за следващия сезон. Това е новосформираният Хасково 2012, който изяви амбиции да започне в елитното първенство на България. Главни виновници това да се случи след 20-годишно прекъсване са кметът на града Георги Иванов, председателят на клуба д-р Георги Гелов и изпълнителният директор Станислав Станков. На свое заседание Общинският съвет подкрепи идеята и дори вече се работи по селекцията.


"Клубът стартира участието си с женски отбор в НБЛ. Амбициите са големи, а намеренията са още първата година да се участва в борбата за разпределение на медалите" заяви председателят д-р Гелов.


В момента се водят преговори с млад и амбициозен треньор, чието име се пази в тайна, а един от приоритетите на клуба ще бъде и развитието на школата в Хасково. Основна роля за изграждане на отбора има Общината, а вече са водени разговори и в проекта ще бъдат включени и редица местни спонсори, които са дали съгласието си за подкрепа.


"В момента преговаряме с класни баскетболистки, а приоритет е младостта на отбора. Смятам, че присъствието на минимум две класни състезателки е необходимо, а има голяма вероятност те да бъдат чужденки" заяви пък изпълнителният директор Станислав Станков.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи