Рилски спортист е на финал при кадетите след драма срещу Левски


Рилски спортист е на финал при кадетите след драма срещу Левски
(сн. BGbasket.com)
16-06-2012 19:56 | Иван Вълчанов

Домакинът на финалите устиска трудна победа и ще играе за златото

 

Домакинът на финалите за кадети до 16 години Рилски спортист стана първият класирал се на финал отбор, след като победи Левски с 67-60. Отборите изиграха изключително интересен полуфинал, преминал през много обрати, но в крайна сметка домакините удържаха трудна победа, за да зарадват собствената си публика в „Арена Самоков”. Утре те ще играят на финал с победителя от мача БалканТунджа Ямбол, а Левски ще спори за бронза със загубилия тази среща. Мачовете ще бъдат излъчени на живо в BGbasket.com, Viasport.bg и по Sportmedia.tv.

 

Срещата започна с няколко много равностойни минути, след които домакините от Самоков поведоха с 2-3 точки. Те запазиха малка преднина в средата на първата четвърт, но две минути преди края й Левски обърна и поведе с 4 точки за 18-14. В началото на втората десетка разликата стана 7 точки – най-голямата в мача до момента, но феноменална серия от 17-0 в полза на Рилецо обърна всичко с краката нагоре и така тимът поведе с 10 точки. Тогава обаче Левски на свой ред записа серия от 10-0 и изравни малко преди почивката. След едно полувреме Рилски водеше с 38-34.

 

След почивката играта на приливи и отливи престана и отборите започнаха дълга размяна на кошове, което остави разликата минимална. На моменти домакините се откъсваха на 8 точки, но в крайна сметка след 30 минути на терена таблото показваше 5 точки в тяхна полза – 51-46.

 

В началото на последната част те отново направиха аванса си 8 точки, но до средата й Левски се приближи на 4, а интересното тепърва предстоеше. Точно 2 минути и 14 секунди преди края Левски изравни при 56-56 и така всичко започна отначало. Самоковци обаче отвърнаха с бързи кош и тройка, откъсвайки се с 5 точки напред. След грешка на Левски противникът направи разликата 7 точки при 94 секунди до края и в голяма степен реши изхода от мача. Разликата се запази до самия край и така самоковци триумфираха пред собствена публика.

 

Адриян Секулов изигра страхотен мач за победителите, след като завърши с 32 точки и добави 6 борби. Силно се включи Денис Иванов, който регистрира 17 точки, 10 борби и 6 асистенции.

 

За Левски най-резултатен с 18 точки бе Алекс Уандие, Калоян Василев добави дабъл дабъл от 14 точки и 10 борби, а 10 плюс 13 регистрира Андреас Кириакидис.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ (16) - РИЛСКИ СПОРТИСТ (16)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА КАДЕТИ (16)


Тагове: Финали за кадети (16)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи