Кметът на Видин и ОбС спасиха Видабаскет


Кметът на Видин и ОбС спасиха Видабаскет
02-10-2012 15:59 | Vidabasket.com

Отново в последния момент, преди старта на баскетболния шампионат, мъжкият представителен отбор на Видин бе спасен. Кметът Герго Гергов и председателят на Общинския съвет Пламен Трифонов откликнаха на ръководството на Видабаскет за помощ и финансово съдействие, за да може да се покрие таксата за участие в мъжката А група. От бюджета на общината бяха преведени необходимите 3000 лева, с които БК Видабаскет изпълни задължението си към родната федерация и тази сряда ще участва в разиграването на жребия за 69-тото държавно първенство. 


Девет са отборите, които ще участват през новия сезон: Видабаскет, Академик Благоевград, Академик Пловдив, Балкан, Дунав 2007, Икономически университет Варна, Тракийски унивеситет, Чавдар Троян и Casino Capitol Спартак МВР.


На този етап баскетболният отбор на Видин е спасен, но както всяка година в хода на първенството ще се търсят средства за обезпечаване на състезателната дейност, а до края на годината ще са необходими още 10000 лева. Момчетата отново ще играят на свободни начала, без заплати и премии, като ще бъде запазена и символичната цена от един лев вход за домакинските срещи в зала „Фестивална”

Видинската баскетболна школа е с традиции в страната и повече от 50 години без прекъсване мъжкият отбор е част от  Държавния шампионат. Радващо е, че баскетболът засега продължава своето развитие, защото тази година привържениците на играта в нашия град ще имат много поводи за гордост. За Димитровден – духовния празник на Видин официално ще бъде представена дългоочакваната книга на Хари Яръмов „Юбилейни върхове на видинския баскетбол”, която приживе успя да довърши. През 2013 година Видабаскет прави 10 години, откакто под това име продължи да пише баскетболната история на Видин.


Тагове: Видабаскет
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи