Балкан победи Шампион 2006 в дерби при младежите


Балкан победи Шампион 2006 в дерби при младежите
(сн. Sportsimages.bg)
06-12-2012 16:26

Балкан победи Шампион 2006 в изключително интересен мач от втория ден на Младежката лига. Отборите проведоха истинска битка в зала „Шампион” в София, а в крайна сметка гостите се наложиха с 81-80. Това е втора победа за ботевградчани, а Шампион има победа загуба в актива си след първия турнир за сезона.

 

Първото полувреме изобщо не беше добро за именниците днес. Николай Николов от Шампион 2006 се сблъска неприятно с Райко Дундалов от Балкан и напусна залата със счупен нос. Дундалов пък доигра мача с превръзка на главата. Гардът на Балкан Николай Маринов също се контузи в първата половина на мача, но през второто полувреме влезе в игра, за да помогне на отбора си.

 

Междувременно мачът вървеше много равностойно и минута и 20 секунди преди края Шампион водеше с 2 точки. След нарушение срещу Цветан Георгиев при стрелба от тройката Антон Диков от столичния тим репликира съдията Славчо Нучев. Това доведе до малко пресилено техническо нарушение в един от най-важните моменти. Последвалите четири успешни от пет наказателни удара наклониха мача в полза на Балкан, въпреки че в следващите атаки Шампион отбеляза и поведе с 80-79. Иван Руньов обаче бе фаулиран и вкара два наказателни удара за Балкан за 81-80. След това Калоян Радев пропусна два за Шампион и така мачът приключи в полза на ботевградчани.

 

Балкан компенсира големия брой грешки, които извърши – 27 с по-добра успеваемост при стрелбата за две и три точки. Николай Маринов вкара 19 точки за победителите, а 18 плюс 6 борби добави Иван Руньов. Райко Дундалов пък завърши с дабъл дабъл от 13 точки и 11 борби.

 

За Шампион Антон Диков наниза 22 точки, а 19 плюс 7 борби, но и 7 грешки добави Милен Дудев. Велислав Гълъбов добави 18 точки и 9 борби, а 11 плюс 12 записа Теодор Киров.


ФОТОГАЛЕРИЯ ОТ СРЕЩАТА


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БАЛКАН (МЛАДЕЖИ) - ШАМПИОН 2006 (МЛАДЕЖИ)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МЛАДЕЖКАТА ЛИГА


ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКАТА ЛИГА


ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ МЛАДЕЖКАТА ЛИГА


ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ МЛАДЕЖКАТА ЛИГА


Тагове: Младежка лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи