Даниел Димитров: Повечето млади останаха длъжници на отборите си


Даниел Димитров: Повечето млади останаха длъжници на отборите си
(сн. BGbasket.com)
08-03-2013 18:55

Точно преди седмица приключи турнирът Каменица Купа България във Варна, а Даниел Димитров направи своя анализ на малкия финал и финала и сподели цялостните си впечатления от турнира в морската столица:

 

„Последният ден многоотричания мач за трето място трябваше да се изиграе, а аз имах предчувствие за добър мач, въпреки е единият отбор беше отписал този мач. Не е само единият отбор, а всички участници го бяха отписали. За мен не е непрестижно да си трети на Купата, нищо че след две-три години никой няма да помни. Чест и адмирации за Рилски спортист, че изиграха мача достойно, който се яви загряващ за финала.

 

Относно финала, очаквано за мен Лукойл Академик спечели трофея. Левски можеше малко да помогнат да бъде по-интересно до по-късен момент в мача, защото в един период от 3-4 минути всичко приключи. Класата на Лукойл е безспорна, Левски афишираха, че ще се борят до края за трофея. Имаше доста хитрини от треньорския щаб на Левски, които до известна степен оказаха влияние на мача, но в крайна сметка в един такъв финал проличават класата и качествата на играчите, а Лукойл ги имат в повече.

 

Това, което разочарова мен лично беше, че очаквах по-високо ниво и качество от младите баскетболисти. Наричам ги млади, въпреки че те вече са по на 23-24 години. За съжаление, с изключение на Божидар Аврамов от Лукойл и донякъде на Христо Захариев от Рилски спортист, всички други са длъжници на отборите си, а старите кучета поеха отговорността. Очакванията към младите в един такъв отговорен турнир, където всеки трябва да покаже възможностите си, наистина са големи. Много жалко, че повечето не ги оправдаха, защото те са бъдещето на баскетбола в България. Техните изяви са причината повечето клубове да посягат към чужденци.

 

Фактологията, която ще запомним от турнира, е първата и със сигурност последна Купа на Тодор Стойков във Варна, първа за Божидар Аврамов пред собствена публика, макар и с екипа на друг отбор. Има и разочарование от изявите на домакините. Всички отбори, които си тръгват първия ден, са разочаровани. Това обаче се усеща най-много у домакина Черно море и Балкан, които имаха по-различни амбиции – едните домакини, а другите фаворизирани в повече. Дай Боже на всяка следваща Купа да има повече зрители, защото в турнирът е за тях.”


__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи