Истината за организатора на Мача на звездите


Истината за организатора на Мача на звездите
12-03-2013 11:46 | BGbasket.com

Ужилените от Стефан Августинов са истинските спонсори на акостирането на Денис Родман в България

 

Този материал е във връзка с желанието на организатора на Мача на звездите в България – господин Стефан Августинов, да бъдат предоставени на обществеността доказателства за твърденията огласени в материала „Мачът на звездите – не най-посетеното събитие, а с най-скъпите билети в историята на спорта у нас!”. Ето ги и тях:

 

На 12 март 2012 година, група бивши служители на Гагата* (б.р. помислете защо му е измислен такъв прякор. В края на материала е публикувано какво означава тази дума според тълковния речник) се обединяват във фейсбук група наречена „Група на Ужилените от Стефан Августинов”. Преди тя да бъде своевременно закрита от уплашения за имиджа си бизнесмен, успяхме да копираме част от най-интересните коментари написани от наши колеги от Варна. Причината да направим това е, че всичко започна като директна атака срещу Мача на звездите през миналата година – факт, който естествено събуди интереса на най-четения сайт за баскетбол в България. Тогава не написахме нищо, защото не желаехме да пречим на реализирането на този така амбициозен проект с явното желание да подпомогнем Мача на звездите, като част от популяризирането на баскетбола у нас. BGbasket.com винаги е публикувал (без заплащане) всяка една информация свързана с Мача на Звездите. Подчертаваме - без заплащане за комерсиален проект, за съжаление свързан с желанието за обогатяване не на родния баскетбол, а на един единствен човек – господин организаторът. Правото да организираш Мача на Звездите се получава след като подпишеш договор с Националната Баскетболна Лига срещу определена сума, която обаче вече 12 месеца не е изплатена изцяло от страна на организатора. Хора, които са участвали в организирането на мача за миналата година и, на които им е обещано да им бъде заплатено за услугите, все още не са получили нито стотинка.

 

Последвалите събития, измамата с детския камп, безличното присъствие на Родман, реализацията на един от най-скучните мачове на Звездите в цялата му история, и не на последно място – алчността на Августинов, която стигна до ниво от 70 лв. за билет през 2013, ни принуди да бъдем обективни с оглед на ситуацията - един компрометиран човек продължава и до днес по-скоро да пречи отколкото да помага на българския баскетбол.

 

Защото ако си се провалил веднъж имаш право на своя втори шанс, но когато се проваляш системно във всяко едно взаимоотношение с хората и спорта може би нямаш право да продължаваш. Но това се отнася само до хората с достойнство и съвест. В тази връзка най-скъпите билети в НБА са за мачовете на Бостън Селтикс, а те са със средна цена 69 долара. В момента за Мача на Звездите се продават единствено билети с цени от 40, 50 и 70 лева, което прави средна цена от 53 лева. Това на фона на стандарта на живот и моментното положение в България е меко казано прекалено много и всеки може сам да си прави изводите защо цените са такива.

 

Да се върнем към „Група на ужилените от Стефан Августинов”. Създателят на групата, явно провокиран от факта, че не е получил няколко заплати от него (в размер на 2100 лв.) започна дискусията с въпрос:

 

Имам един въпрос към всички – Знае ли някой, кой организира мач на Денис Родман в България?”

 

По-надолу продължава: „Не познахте! Аз съм човека спонсор, а и 1000 % има и други дали своя дял за провеждането на този спектакъл. Ако има и други спонсори, нека споделят с нас, за да се знае кой доведе Денис Родман у нас.”

 

Разговора продължава с шеги и подмятания, свързани с „коректността” на работодателя Августинов. Групата обаче стигна и до някои важни разкрития, които бяха засегнати в публикувания от BGbasket.com материал. Тъй като обаче не смятаме, че е редно да публикуваме имената на техните автори ще запазим анонимността им, но естествено пазим оригиналите на тези твърдения, които със сигурност ще бъдат удостоверени и от самите автори. Хората, които създадоха Августинов със своята работа и приятелство. Тези, които и до днес не са получили заплатите си. За тях остава само огорчението и квалификацията „предатели”. Такива са всички бивши служители и партньори на този господин, поне според самия него. За Августинов остава ролята на национален герой, когото всички мразят...

 

Ето още от думите на „предателите” на господин Августинов:

Привет на всички ужилени от Авг0стинов. Въпреки, че не харесвам Фейсбук не мога да не подкрепя колегата и всички в групата. Да започна с положителните неща за Стефан: Когато през 2009 година започнах да работя при него нещата вървяха. Когато е имал възможност ми е давал по-рано заплата, когато съм имала нужда, дори ми даде заем да си платя тока за да не ми го спрат. И когато реших да напусна му благодарих за случаите, в които ми е влизал в положението.


Сега за отрицателните за Стефан - Всичко вървеше добре до пролетта на миналата година (2011 г.-  бел.ред). Първо започна да бави заплатите с обясненията, че телевизиите не плащат. После си измисляше причини да не даде заплати, като например "Не сте ми дали отчетите си, заплати ще ми искате". И всичко това обилно гарнирано с непрекъснатите упреци към нас, че не си изкарваме парите, че не заслужаваме заплатите си, че не работим, че искаме отпуска, почивка и др. Когато всички му предложихме да напуснем фирмата щом го вкарваме с парите той отказа, но нещата ставаха все по-лоши и по-лоши. За това всеки, който намери възможност да го напусне го направи.И аз в това число.


Сега за юридическата страна на нещата: Един спортен журналист е написал, че първо трябва да се проверят как стоят юридически нещата. Е, аз проверих.Нито една от фирмите на Стефан Авг0стинов не е била на негово име. Той никога не е заставал пред закона с името си, както се хвалеше на пресконференцията за Мача на звездите. Първо собственик беше жена му (Стефан Авустинов е неженен - бел.ред.) . Но от есента на миналата година (2011г. – бел.ред) фирмите са прехвърлени на лице на име Пантелей Енев от с.Стамболово, община Павликени, област Велико Търново. Елементарна справка в Търговския регистър показва, че на името на този човек има още над 20 фирми, с предмет на дейност каквито се сетиш. Когато през ноември напусках фирмата вече беше прехвърлена. И въпреки, че Стефан носи 6 месеца солидарност с новия собственик бюрокрацията е толкова тежка, а съдебните дела толкова в услуга на престъпниците, че не си заслужава усилията. ти на това коректност ли му казваш?


Относно дължимите заплати: Аз на ведомост не съм се подписвала от лятото на миналата година. Да не говорим за двете папки, в които се разписвахме и, които нямат нито печат, нито имат някаква стойност пред институциите. Моята заплата по трудов договор беше 374 лева, но реално получавах 700. На това му се вика черна каса. И когато един "работодател" започва да бави заплати, започва да си търси извинения да не ги дава и прехвърли фирмата на някакъв човек някъде в България, какво да си помисли човек. Как да му имаш доверие? Няма да изпадам в подробности какви неща направи Стефан докато ми течеше предизвестието, защото не си заслужава. Той обаче ме обвини, че съм била плъх, който напуска потъващия кораб. Не Стефане, ти си плъха, който първи се отърва, прехвърляйки фирмата.....

Аз вече се примирих, че пари от Стефан няма да получа, въпреки, че всеки път, когато си проверявам дебитната карта сърцето ми пърха от вълнение дали е осъзнал, че най-важното нещо в неговата фирма бяха хората.

 

******

Ще ми се да се срещна очи в очи със Стефчо. И като се видим.., ще ми се да ми разкаже като как точно е намислил да осъществи унищожението на жена ми (законово). Тааа, така де, Стефчо... мъниче онеправдано... дето всичките ти хора (изключая псетата дето нюхат тука и ти докладват) се оказват в последствие изроди и те предават... дано при срещата ни имаш някакво логично обяснение. Вероятно ще ми обясниш и от къде имаше пари в онази сутрин (в разгара на лятото) да ядеш на гюрлата (долу на ЖП Гарата) с кликата си от себеподобни червеи, а в същото време си обяснявал на служителите си как пари нямало, при положение, че почти всяка вечер имаше репортаж от Варна, а Деси я нямаше. Все интересни неща ми се ще да те питам, ама ще почакам да ми се усмихне съдбата.. .за лична среща с тебе.., Стефчо!

 

                                       ********

Привет и от мен! И аз имам какво да пиша по темата, но ще е утре! Засега ще кажа само, че съм бил и от двете страни, т.е. работодател и работник! Първото нещо, което сме правили със съдружника ми е било само едно - да платим заплати и осигуровки на момчетата, които работиха с нас, не за нас, а с НАС! До ден днешен си останахме най-добри приятели и си помагаме винаги! Имало е месеци, в които за двама ни не са оставали пари, но това не е повод един работодател да се оплаква от хората, които е наел! Хората работещи в една фирма не ги интересува, кой от контрагентите не е платил, те имат договор с работодателя, от който трябва да си получат заплатите на посочената в договора дата! Оправддания от типа "искам справка" за мен са неоснователни! Това го видях първо в Медийна Компания и не можех да повярвам! Може да Ви звучи сухарско, но утре мисля да напиша както правните, така и чисто човешките отношения в една фирма!

 

********

Сега се сетих нещо да питам :) Големите бизнесмени каквито се изкарват ходят ли с червения си пуловер от 6 клас "изтупани" ???? Но иначе карат лимузини 5.38 м и говорят от чуждите телефони и се фукат как управляват фирми за милиони....хахахахахаа пред млади момиченца приятели на мои приятели....


********

Ха, тоя е абсолютен мухльо, страхливец и отчайващ непрофесионалист с прекомерно его за обратното! Не бях работила с него и въпреки някои индикации, странични и вътрешни, се съгласих да разработя сайта му. Още на втория ден, като видях как са нещата в "редакцията", ми стана ясно, че това е абсолютна инфантилщина и профанщина и се хванах за главата къде съм се натресла... Подробности мога да разказвам на килограм. Изтърпях преко мене си месец и половина, без договор, с "препращания" към секретарката, криене и прочие, на втория месец си "вдигнах крушите". Дължи ми две заплати! По-голяма грешка, за срамотиите и за годините ми, на възраст, а и в журналистиката, не съм правила!.. Мухльо!


********

Опа Императоре („Императорът” е прякорът, който Августинов се опитва да лансира в обществото по свой адрес - бел.ред) май нещо тая тема ти бръкна дълбоко някъде. Ама тя и твоята наглост няма край. Аз много се радвам, че рано рано си заминах от твоята измислена империя и грандомания. Целия град те знае какъв селски бек от покрайнините на Варна си!!! И капка не те е срам. Ама ти си си такъв. Я се сети, кой ви седя по цял ден в офиса в началото с любовницата ти да ви изкара репортажите за телевизиите? Че и на другия ден по - рано идваше на работа. Че даже и лев допълнително не ти е поискал. Накрая какво жена му бременна. Е тя не ни трябва такава дай да я уволним. Че и ако бях останал и аз да те чакам по 5 6 месеца да взема заплата с малко дете пак щеше да си пускаш лукавата усмивчица и да си мислиш за твоите имераторски изпълнения. Ама ти май не се сещаш, че вие в началото и партньори имахте а? Ами те защо си заминаха бе Императоре? То и тях да се опитваш да цакаш малко ли нагло беше? Вземи се сети и кой ти каза да вземеш Тошко (създателят на групата бел. ред.)  при теб. Вземи се сети, как тръгна работата много по - нагоре след като се появи той на работа с всичкия опит, който има в тая сфера. А ти нещастнико какво правиш? Съдиш го, браво на теб! Просто си уникат. Много добре му се отблагодаряваш на човека. Като знам и колко хора имаше при теб в измисления ти "пиктограф" не е само той, който е ужилен и ти го знаеш най - добре. Иначе браво за Родман, ама това няма да те направи по - малко селянин и по - малко нищожество! Но и ти ще си намериш майстора в крайна сметка. Не се мисли за кой знае какво защото си просто една смешна мижитурка. А това, че ще изхарчи всички пари откраднати от спонсорите за мача на звездите въобще не стои под съмнение. Само някой да се сетят колко беше смешен на Коледа 2006-та, като взе някакви пари в долари и каза " Ето ви ги коледните бонуси" отърка си ги в брадата и си ги вкара в джоба......


Спираме до тук с организатора на Мача на звездите. Вярваме, че сме били полезни на приятелите на българския баскетбол. Баскетбол, който за съжаление, докато има своите Гаги и Императори ще бъде на това ниво – нивото на измамените и излъганите. Там, където сълзите на децата недочакали тренировката с Родман се срещат с мазната усмивка на "бизнесмена".

 

 

* Гага - клюн, човка на птица. Пъхам си гагата. Разговорно. Намесва се, където не му е работа; проявява излишно, прекомерно любопитство или иска всичко да знае. Обича да си пъха гагата навсякъде.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи