Даниел Димитров: Двубоят в Бургас е труден за прогнозиране, но давам леко предимство за Черноморец


Даниел Димитров: Двубоят в Бургас е труден за прогнозиране, но давам леко предимство за Черноморец
(сн. Sportsimages.bg)
14-04-2013 13:15

Даниел Димитров дава своите прогнози за предстоящия кръг в мъжката Булсатком НБЛ:


Предстои предпоследен кръг, като единствените въпросителни, които останаха са за разпределение на местата от 6 до 8. Едната четвъртфинална двойка Рилски спортист - Ямбол вече е ясна, като има и теория при две поражения на Рилски и две победи на Ямбол тимът да вземе домакинско предимство.

 

Левски - Ямбол
Левски и Ямбол откриват кръга днес. Ямболии напоследък играят добре, подобриха представянето си особено в нападение, докато за Левски този двубой се явява генерална репетиция преди финалната четворка в ЕВРОХОЛД Балканска лига. Този период за левскарите е добре дошъл от една страна играчите да се концентрират върху континенталната надпревара, но и да се възстановяват контузените състезатели. Левски е твърдо втори, но едва ли ще допусне загуба и да влезе с понижено самочувствие за мачовете в Сакомов в края на следващата седмица. Предричам оспорвана среща, но класата на Левски ще си каже думата.


Черно море Порт Варна - TESY България (20)
Тук минаваме през задължителна победа на Черно море, които ще се борят до край за шестото място и ще разчитат на грешки на другите съперници - Черноморец и Берое. Интересното е, че и в двата отбора има много голям прогрес. Младежите си записаха първа победа, показват все по-добри игри и затрудняват максимално всичките си съперници напоследък. Мисля обаче, че нямат шанс във Варна и мачът ще завърши с победа за Черно море.


Лукойл Академик - Балкан
Този мач предразполага към интересен сблъсък, но имайки предвид класата на Лукойл и това, че съперникът играе само за самочувствие, защото дори и победа не би променила нищо класирането, едва ли ще се стигне до изнедада. Отделно Лукойл има и да си връща, тъй като ботевградчани им нанесоха единствената загуба от отбор на трето място или по-назад. Балкан играят добре срещу силните, но не им достига нещо за победа с изключение на онзи мач в Ботевград, така че казвам победа за Лукойл Академик.


Черноморец - Рилски спортист
Това може би е най-интересният и завързан мач за кръга. Рилски влязоха в тежка серия и ако допуснат поражение и в Бургас ще бъде много трудно да играят пред собствена публика на финалната четворка в ЕВРОХОЛД Балканска лига след пет поредни поражения. След този цикъл, в който влязоха Рилски спортист, неминуемо щеше да дойде момент, в който да има спад в играта, защото нямат широк състав и, когато мачовете им начестиха се виждат много пробойни. Черноморец ще се бори до последно за шестото място, като имат мачове с двата отбора, които участват в ЕВРОХОЛД Балканска лига - Рилски и Левски у дома. Този двубой е много труден за прогнозиране, защото бургазлии играят добре, но с едно на ум казвам победа на Черноморец.


Берое - Спартак Плевен
Двата отбора са на различни полюси. Едните са сигурни участници в плейофите и се борят за по-предно класиране, докато плевенчани доиграват сезона и за първи път от много години няма да са в плейофите. Едва ли Берое ще сбърка, а и единствения шанс мачът да стане интересен е защитата на домакините да позволи на съперника да отбележи много стрелби от далечно разстояние. Те много добре го знаят това и мисля, че ще наблегнат точно там. Отборът на Берое е по-силен и повече намери себе си в края на сезона и мисля, че ще постигнат рутинна победа, която ще им запази шансовете за шестото място още повече, че имат предимство в директните двубои с Черно море и Черноморец.


Тагове: Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Ямбол, Берое, Черно море Порт Варна, Черноморец, Спартак Плевен, TESY България (20), Прогнози, НБЛ - мъже, Даниел Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи