Левски дублира титлата си в Младежката лига


Левски дублира титлата си в Младежката лига
Димитров най-резултатен (сн. Sportsimages.bg)
26-04-2013 19:20

Сините отново триумфираха в първенството след успех над Овергаз


Левски отново е носител на златните медали от Младежката лига. Във финалния двубой за втора поредна година "сините" се справиха с Овергаз, този път с резултат 82-72. Така след 12 месеца трофеят за първото място пак е за Левски, докато съперниците ще се утешат със среброто.


В началото двата тима бележеха често, Овергаз се държеше напред заради добрите си стрелби от тройката. Тимът вкара 6 само в първата част, но след нея бе напред само с 3 точки. Първата точка за втората бе за Овергаз, но последва серия от 11-0 за левскарите, с която те обърнаха и поведоха. Тимът дръпна и с 10 точки в един момент, но две важни тройки вкара Дамян Стоянов и това остави надеждите на Овергаз, които изоставаха с 8 точки на почивката.


Левски водеше през цялата трета част, но Овергаз намаляваше пасива си и стигна и до минус 3 в един момент. Тимът имаше няколко шанса и да изравни, но не успя, а след 30 минути "сините" имаха аванс от 6 точки. В средата на последната Левски дръпна с 10 точки и до края удържа преднината си и с това дублира титлата си.


Овергаз разчиташе повече на стрелба от тройката, като имаше 38 опита и 13 успешни. За 2 точки пък бе едва 11 от 28, докато левскарите имаха 24 от 38 за 2 точки.


Димитър Димитров завърши с 24 точки и 8 борби. Алекс Симеонов имаше 19 и 9, а Венци Петков се отчете с 18 и 8.


За Овергаз по 20 точки вкараха Антонио Илиев и Дамян Стоянов (9 борби), а Георги Боянов добави 18 точки и 14 борби.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ОВЕРГАЗ (МЛАДЕЖИ) - ЛЕВСКИ (МЛАДЕЖИ)




Тагове: Младежка лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи