Черно море и Чавдар завършиха група В с победи, варненци са на полуфинал


Черно море и Чавдар завършиха група В с победи, варненци са на полуфинал
БУБА и Черно море са на полуфинал (сн. BGbasket.com)
22-06-2013 17:37

Черно море Порт Варна и Чавдар Троян победиха в последните си мачове от програмата на група В от финалите за момчета до 14 години, които се провеждат в зала „Универсиада” в София. Отборите победиха съответно Овергаз и Рилски спортист. Още след първия мач за деня ЛевскиБУБА стана ясно, че варненци са на полуфинал, а и в своя мач те постигнаха победа, за да завършат с 4-1 и втори в групата след БУБА. Левски завършва трети с 3-2, Чавдар Троян – четвърти с 2-3, Овергаз – пети с 1-4 и Рилски спортист последен с 0-5.

 

След равностойни три четвърти между Черно море и Овергаз и преднина от само 2 точки в полза на варненци след изиграването им всичко се реши през последната десетка за крайното 69-58. Черно море започна последните 10 минути с 13-2 в своя полза и запази комфортна преднина до края. Траян Андонов наниза 28 точки, а Калин Атанасов добави 16 за победата. За Овергаз с дабъл дабъл от 23 точки и 13 борби завърши Пламен Личев, който имаше възможност да вкара много повече, но пропусна 15 от 22 опита от наказателната линия. С 12 точки и 4 борби се отчете Димитър Йошев.

 

В другата среща Чавдар Троян се наложи над Рилски спортист със 73-67. Самоковци поведоха в началото и след първата част имаха 6 точки аванс, но рано във втората съперникът стопи разликата, а след серия от 5-0 в края на полувремето поведе с 43-38. Серия от 8-0 в средата на третата част изведе Чавдар с 13 точки напред, но 3 минути и половина преди края тя бе намалена само на 3. Стабилна игра на троянци обаче не позволи обрат и те си върнаха аванса от 7-8 точки. Мирослав Славков записа 18 точки и 9 борби за победителите, а с 16 точки и 10 борби се отчете Даниел Пенков. За Рилски спортист 28 точки и 11 борби регистрира Георги Аргилов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНО МОРЕ ПОРТ ВАРНА (14) - ОВЕРГАЗ HOMELINE (14)

 

ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА РИЛСКИ СПОРТИСТ (14) - ЧАВДАР ТРОЯН (14)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА В НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПИТЕ НА ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

 

__________________

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Финали за момчета (14)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи