Златното поколение на Югославия се завърна там, където пренаписа историята


Златното поколение на Югославия се завърна там, където пренаписа историята
20-08-2013 21:06

Членовете на отбора от 1970 година гостуваха на президента на Словения


Членовете на националния отбор на Югославия, който през 1970 година стана Световен шампион, се събраха за почитане на събитието. Това стана в Любляна, където те бяха поканени от президента на Словения Борут Похур, тъй като именно там преди 43 години тимът пренаписа историята печелейки първата си Световна титла и то у дома.


Старши треньорът Ранко Жеравица, помощникът му Лазар Лечич, капитанът Иво Данеу и съотборниците му Драгутин Чермак, Никола Плечаш, Петър Сканси, Дамир Шолман, Рато Твърдич, Альоша Жорга и Борис Кристанчич приеха поканата на президента и на полувремето на приятелския мач между Словения и Русия бяха почетени от баскетболната федерация на страната и получиха аплодисменти от феновете в залата.


Част от този отбор бе й покойният Крешимир Чосич, който е избран в драфта на НБА през 1973 година, но вместо кариера там решава да се завърне в родината си.


"След всичкото това време сме много щастливи, че можем да се срещнем. Много от тогавашния състав живеят някъде по света. Треньорът например е в Сарагоса, а други са в САЩ. Това е идеална възможност да си припомним този момент" каза крилото Дамир Шолман.


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи