Емануил Божков: Международният опит, който получават децата на БУБА Къп, е безценен


Емануил Божков: Международният опит, който получават децата на БУБА Къп, е безценен
(сн. BGbasket.com)
20-09-2013 18:16 | Иван Вълчанов

Днес официално бе открито петото издание на детския баскетболен турнир БУБА Къп. Гости на събитието в зала „Румен Пейчев” бяха Иван Ценов и Хрисимир Димитров, а човекът, който свои в основата на съществуването на турнира Емануил Божков получи плакети от БФБ и от гостите от Крагуевац. Ето какво каза Божков след официалното откриване на турнира:

 

„Винаги организирането на един турнир е трудно, но вече имаме история, празнуваме пета годишнина и с гордост можем да говорим за това. Надявам се, че в бъдеще ще продължим тази традиция. Решихме да разширим географията на турнира и затова тази година има пет чуждестранни отбора. Нямаше нищо по-особено в организацията, беше по-скъпа, но пък за сметка на това нашите деца ще могат да отидат в други държави - Босна и Херцеговина и Гърция.

 

Международният опит на тази възраст е безценен. На по 12 години тези деца виждат един друг свят, играейки срещу тези съперници, а освен това отиват и в други държави, което е много добре за тях.

 

Зала „Румен Пейчев” е изключително добра. Аз съм изкарал десет години от живота си тук – от ’67-,а до ’77-ма година. Организаторите в лицето на г-н Чакмаков направиха много добър ремонт и се радвам се, има толкова хубава зала, в която децата да играят.

 

Има идея за разширяване на турнира с повече отбори догодина, но да видим, нека първо мине този турнир. Пожелавам на участниците да победи феърплеят.”

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: БУБА Къп 2013, Емануил Божков
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи