Академик Пловдив и Чавдар Троян се класираха на финал на турнира „Христо Донков”


Академик Пловдив и Чавдар Троян се класираха на финал на турнира „Христо Донков”
(сн. Илияна Иванова)
28-09-2013 18:12

Академик Пловдив и Чавдар Троян ще играят във финала на приятелския турнир „Христо Донков”, който се провежда днес и утре в Габрово. В полуфиналите те победиха съответно младежите на Левски и домакина Чардафон Орловец, които ще играят за трето място.

 

В първия мач за деня пловдивчани бяха категорични в победата си над младежите на Левски с резултат 70-44. Те се откъснаха напред още в началото и трупаха преднина през цялото първо полувреме, за да водят с 21 точки на почивката. Академик запази преднината си без проблеми и успя да изведе мача до категорична победа. Христо Господинов вкара 16 точки за победителите, 15 добави Димитър Хорозов, а с 13 и 9 борби се отчете Мартин Пенев. За Левски с по 9 точки завършиха Мартин Горунов (5 борби) и Георги Христов.

 

Втората среща беше доста по-интересна, като в нея Чавдар Троян взе победата над домакина Чардафон със 75-65 след страхотна последна четвърт. Отборите изиграха доста равностойно първо полувреме, след което Чавдар имаше малка преднина от 4 точки. Домакините обаче обърнаха резултата през третата и на свой ред поведоха с 4. Със серия от 12-0 в средата на последната част и 6-0 в самия край на срещата обаче троянци успяха да си върнат водачеството и да спечелят. Иван Руньов наниза 24 точки за победителите, а с 16 и 6 борби се включи Данаил Христов. Петър Христов пък добави 16 точки, 9 борби и 6 асистенции. За Чардафон най-резултатен с 18 точки бе Денис Титов, а 16 вкара Кристиян Ставрев.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Академик Пловдив, Левски (младежи), Чавдар Троян, Чардафон Орловец
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи