Мария Мицова: Балкан не е имал лесен мач досега, в Ямбол също няма да е такъв


Мария Мицова: Балкан не е имал лесен мач досега, в Ямбол също няма да е такъв
15-11-2013 13:00

Журналистката от Gong.bg - Мария Мицова, с прогнозите си за предстоящия кръг в мъжката ТЕСИ НБЛ:

 

Тъй като ми се падна един от най-сложните за прогнозиране кръгове, ще се въздържа от някакви категорични предвиждания.
Определено, дербито ще е в Ямбол, където в зала "Диана" домакините приемат Балкан.
Докато Ямбол се представя отлично от началото на сезона, в играта на Балкан все още има колебания, най-вече когато се налага да е на ниво пълни 40 минути.
Ботевградчани взеха единствената си победа в НБЛ дотук именно като гост, и имат да се доказват, след последната загуба от Черно море. Основният проблем на Александър Тодоров идва от ограничения състав, с който разполага. В последните срещи Балкан играе със седем човека, заради контузията на Уес Айкмайър, но вече той трябва да е на линия.
Балкан все още не е играл лесен мач този сезон, и в Ямбол също не го очаква такъв.
Ямбол няма още загуба у дома, а взе победа и в Стара Загора миналата седмица. Отборът още не е почивал, и би трябвало да се намира в добър ритъм, след четири кръга. Страхотните изяви на Неманя Милошевич са в основата на успехите, а чуждестранните попълнения засега не изневеряват на Юли Радионов. 

Ямбол има силите да бие у дома Балкан, но в тактическа битка, каквато гостите със сигурност са подготвили, ботевградчани ще успеят да измъкнат победа, ако държат равен мача до края.

 

Спартак Плевен - Берое - Както очаквах, на Спартак този път не му трябваше много време да вземе първа победа. В следващия кръг плевенчани посрещат друг отбор, който залага на нисък състав, което предвещава нов интересен и оспорван мач.
Берое записа само загуби дотук, но записва и добра резултатност. В миналия си двубой старозагорци вкараха 82 точки, и ако успеят да реализират толкова в Плевен, ще стане равностоен сблъсък.
Спартак разчита много на далечната си стрелба, и ако Берое успее да спре отворените шутове, също ще осигури на зрителите повече емоции.
Опитът все пак е сериозно на страната на Спартак, и ако гостите нямат някакъв отличен процент на стрелба, най-вероятно победата ще остане в Плевен.

 

Лукойл Академик - Черноморец е първият мач на новия треньор на шампионите.
Академик влиза в двубоя най-после с малко самочувствие, след успеха в Еврокъп, а Черноморец пристига без победа в Правец.
Всички играчи на Лукойл имат какво да се доказват все още през този сезон, а както подчерта Филип Виденов неотдавна - ликът на отбора трябва да се гради и във вътрешното първенство.
Въпреки че се старае много, отборът на Черноморец надали ще има сили да се противопостави на Лукойл след почивката.


Черно море Порт Варна - Левски
Левски гостува на временния лидер в НБЛ, доста изненадващ лидер при това. Очакванията към Черно море сериозно спаднаха през последните години, което сега ги прави приятната изненада на шампионата.
Най-хубавото в представянето на Черно море е, че отборът е воден от двама български играчи - Симеон Илиев и Асен Великов. Сръбската колония във Варна досега оправдава присъствието си.
Левски има нужда да ограничи грешките си, за да може да се разгърне вече. Двамата американци в състава като че ли започнаха да намират своето място, макар че все още им трябва време, за да защитят големите визитки, с които дойдоха.
"Сините" все още нямат загуба в първенството, и ако играят според класата си, би трябвало да победят във Варна, но няма да им бъде никак лесно, както "моряците" вече показаха, като биха Левски в София преди началото на сезона.


Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Мария Мицова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи