ало€н »ванов: Ћицемерието и наглостта на управл€ващите са причина да подкреп€ протестите


 ало€н »ванов: Ћицемерието и наглостта на управл€ващите са причина да подкреп€ протестите
03-12-2013 17:03 | »ван ¬ълчанов

¬ българското медийно пространство се разпространи информаци€та, че един от най-добрите български баскетболисти в момента –  ало€н »ванов игра за сво€ јвелино в »тали€ с надпис „#оставка” на едната си маратонка. BGbasket.com се свърза с него с въпроси относно позици€та му за протестите, сегашното управление на страната, а разбира се, не пропуснахме и баскетбола. ≈то какво каза »ванов специално за нас:

 

-  акво см€таш за управлението на сегашното правителство, справ€ ли се със задължени€та си и как ще се отрази то на страната?

-  атегорично мога да за€в€, че това правителство води Ѕългари€ към едни от най-трудните и мътни години, изпълнени с лъжи, съмнителни сделки, гласуване на закони, облагодетелстващи олигархи€та. ѕоследни€т фрапиращ факт е гласуването на бюджета и по-скоро заложени€т резерв от 1.5 милиарда – пари, върху които н€мат никакъв контрол.

 

-  акви са личните ти мотиви за оставката на правителството?

- јз и ц€лото ми семейство никога не сме крили принадлежността ни и подкрепата си към десницата. » специално ƒ—Ѕ. Ќо не това е причината да подкреп€ оставката на правителството. ќсвен чисто политическата страна, ми се иска да погледнем малко от човешката и моралната. Ќе искам да ме управл€ват хора, които ме гледат в очите и ме лъжат, подсмихвайки се лукаво, приниз€вайки ме до едноклетъчно, което като че ли н€ма мозък да разбере какво точно се случва. Ќ€мало протести това били просто пи€ни скинари, заплатите на хората били достатъчни... “ова е основната причина да подкреп€ протестите и оставката. Ћицемерието и наглостта на тези хора.

 

-  акво см€таш, че би помогнало на Ѕългари€ да излезе от обществената криза, в ко€то се намира в момента, и би й помогнало да започне правилно развитие?

- —м€там, че е време българинът да започне да мисли, ама наистина да мисли и да отдели малко време да се заинтересува какви точно са опциите, които сто€т пред него, а не да избира по-малката от двете злини. “очно поради тази причина сега имаме управление от коалици€ на комунисти, етническа парти€ и един слънчоглед като ¬олен, който гледа само да го огрее. “р€бва да се погледне към абсолютно нов модел на управление, който аз лично виждам само в –еформаторски€ блок. Ќе тр€бва да се допуска в никакъв случай да има нови избори, на които отново да докараме на власт хора, които са доказани мошеници, само и само да не бъде ќрешарски. “р€бва тотална пром€на.

 

- “и реагираш на политическата обстановка, макар и от толкова гол€мо разсто€ние. “р€бва ли по н€какъв начин и спортните хора в Ѕългари€ го направ€т?

- —м€там, че всеки човек тр€бва да изрази мнението си относно случващото се. јз го прав€, защото обичам Ѕългари€ и искам да се върна и да живе€ там, да отгледам децата си като българи. Ќад€вам се много хора да израз€т подкрепата си по един или друг начин. »ска ми се повече хора да вземат участие в тази инициатива, защото това е нашата държава и ние тр€бва да се борим за не€. Ќаистина спортистите са хората, които обедин€ват наци€та и искрено се над€вам и други спортисти, които имат същите убеждени€ да го направ€т.

 

- ќтносно баскетбола – как се чувстваш в момента, на познато м€сто си, доволен ли си от представ€нето на отбора до момента?

- ƒа, това е втора година за мен тук. «а жалост, изпуснахме два мача с ѕезаро и със —асари, които см€там, че б€ха от гол€мо значение за това дали ще успеем да се класираме за купата на »тали€. “ова е една от целите на отбора през този сезон.

 

- ¬ърху какво още тр€бва най-много да работите, за да преминете от средата към челото на класирането?

- ¬се още има много да се работи, още не сме постигнали, според мен едно от най-важните неща за един отбор, а именно да станем колектив. ¬се още като че ли всеки дърпа чергата към себе си. јко оправим това см€там, че можем да бъдем един от най-добрите отбори в лигата.

 

-  акво е отношението от страна на феновете, щастлив ли си в јвелино?

- ‘еновете са супер както винаги. ћного ни подкреп€т и цен€т много вс€ка една победа. —м€там, че това е един от факторите да имаме три победи вкъщи и само една навън.

 

- ƒоволен ли си от представ€нето на ƒе€н в ≈студиантес, искаш ли да му кажеш нещо чрез наши€ сайт?

- –адвам се за ƒе€н, на много хубаво м€сто е и играе много добре. ќтборът му не върви така успешно както ми се иска , но см€там, че са на прав път. Ќ€мам какво да му кажа, което не съм му го казал вече, освен да му пожела€ успех. ј на вас весели празници и да си пожелаем едно ново, силно, честно правителство с хора, които да мисл€т първо за нас, а после за себе си. #ќ—“ј¬ ј.

__________________ 

 

«апов€дайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

’аресайте BGbasket.com във ‘ейсбук

 

—ледвайте BGbasket.com в “уитър


“агове:  ало€н »ванов
 оментари
ѕрограма
–езултати
 ласирани€
Ћидери
ƒруги новини