Наско от X Factor пише рап текстове от 14-годишен


Наско от X Factor пише рап текстове от 14-годишен
(сн. xfactor.novatv.bg)
16-12-2013 14:42 | 24 часа

В 2 часа посред нощ някой чука на хотелската врата на Наско от "Х Фактор" и майка му Аделина в София. Майка му отваря и плахо подава глава. Срещу нея стоят две момичета и питат за Наско. Жената изплашено затръшва вратата. Решава, че това е постановка и отстрани чака скришом трети човек, който иска да нахлуе вътре.

 

Историята не свършва дотук. Аделина бързо вдигнала телефона и се обадила на рецепцията. Казала на мъжа в слушалката, че непознати бродят из хотела. След това заедно със сина си излязла от хотела и там намерили отново непознатите почитателки, които чакали такси. Оказало се, че рецепционистът ги е пуснал, защото са казали, че са приятелки на Атанас.

 

"Спекоха се и започнаха да си съчиняват", разказва Наско, както го наричат всички. Едната се направила, че не познава момичето с нея, а другата продължила да обяснява, че е приятелка на рапъра. Лъжата не минала, тъй като Колев няколко пъти отрекъл това да е вярно. Затова девойчето сменило посоката и с нови сили започнало да убеждава всички, че познава Жана, после Иван, а накрая и двамата.

 

"Така и не разбрах как е научила номера на стаята ми", казва Атанас.

 

Напоследък подобни странни истории му се случват често. 16-годишното момче от Варна се превърна в звезда с участието си в "Х Фактор". Той е висок, хубав, срамежлив и пее рап страхотно. Всичко това кара 12-годишните девойчета буквално да пищят всеки път, щом го видят.

 

"Те са уникални. Като ги гледам и слушам и като виждам какво ми пишат във фейсбук, и ми става толкова хубаво. Супер е да видиш, че някой те защитава и се интересува винаги болен ли си, здрав ли си, пожелава ти да се оправяш. Крепят ме в моменти, в които ми е гадно. Ако ги нямаше тях, нямаше психически да издържа", казва усмихнат той.

 

Незнайно как, момиченцата са намерили телефона му. Често звънят и питат дали Наско е отсреща. После се изкикотват в слушалката и затварят Понякога го питат как е и какво прави, все едно са му стари познати. Друг път дори му се обясняват в любов.

Наред с хубавите емоции не липсват и неприятни. Най-прясната е отпреди две седмици. Тогава непознат човек публикува в профила на момчето в социалната мрежа некролог с неговия лик. Рап певецът така и не разбрал кой стои зад грозната шега.

 

"Няма как да науча, а и не виждам смисъл. За какво трябва да се знае името му? Бях шокиран как може да ти дойде такова нещо на акъла. Както си седиш пред телевизора и си казваш: "Я чакай да направя един некролог на жив човек." От какъв зор? Не трябва да позволяваме такива неща да ни свалят. Хейтърите са си хейтъри. Като имаш някаква мечта, трябва да си я защитаваш. Да не позволяваш на никого да ти пречи по пътя към нея. Хората, като не могат нещо да постигнат или нямат волята, ти казват, че и ти не можеш. Ако видят, че си тръгнал да успяваш, им е гадно. Така е устроен светът явно, а не трябва."

 

В "Х Фактор" решава да кандидатства спонтанно. Никога преди това не се е замислял да се включи в подобни предавания. Видял рекламата, записал се два дни преди кастинга във Варна и не казал на никого. На следващия ден споделил на родителите и по-близките си приятели. Получил одобрението на всички.

 

Избира точно "Х Фактор", защото му се сторило, че това е шоуто, в което биха преглътнали рапър най-лесно.

 

"Все пак не вярвах, че ще го направят. Мислех, че ще ме гледат под вежди и даже се учудих", разказва Наско.

 

Въпреки че минал първия кастинг, не вярвал, че ще продължи много напред. Смятал, че ако мине и тренировъчните лагери, значи не са го пуснали просто така. До последно обаче бил убеден, че няма да влезе в състава на финалистите. Но и това се случва, и момчето дори остава последният финалист от отбора на момчетата.

 

От предизвикателствата не се страхува. А те не са малко, откакто е във формaта. Наско все още ходи на училище, в XI клас е, тренира и баскетбол два пъти седмично.

 

На последния концерт му се наложи да пее за втори път. Не че не може, но обикновено пее само рап. Трудно му е, но знае, че се справя.

 

"Никога не се отказвам, колкото и дини да ми бутат под мишницата или сам да ги вземам. Като си харесам някоя диня, и вземам. Не пускам другите обаче. Влагам всички усилия, за да се справя някак. И успявам в крайна сметка", обяснява финалистът.

 

Графикът му е доста натоварен. Обикновено пътува от София за Варна в събота, след петъчния концерт. Вечерта същия ден излиза да се види с приятели, защото в неделя учи цял ден, за да навакса с уроците. Ако му остане малко време, излиза и тогава. Това рядко се случва, тъй като в този ден има и тренировка по баскетбол. В понеделник ходи на училище и отново на баскетбол. Във вторник също е в час, но до обяд. След това идва отново в София и до петък се занимава само с репетиции и учене.

 

За спорта се записва в 7-и клас. Тогава се влюбва и в рапа. Той и неговият приятел Стефан слушали основно такава музика. Веднъж Стефан му предложил да напишат заедно текст за песен. Харесало им и записали парчето в домашни условия на малък компютърен микрофон. Продължили да пишат текстове, докато към тях не се присъединил приятелят им Роско, който пък предпочитал да прави инструментали.

 

"Развивахме се все повече и повече. В момента вкъщи имам към 40 записани песни и много пълни тетрадки с текстове", хвали се Атанас.

 

Независимо дали ще спечели риалитито, последният останал в отбора на Саня иска да се възползва от популярността, която има в момента. Иска да прави музика със Стефан и Роско, но да не са група, а всеки от тях да бъде индивидуален изпълнител.

 

Ако спечели, ще празнува като победител, защото на следващия ден след финала на 20 декември е рожденият му ден. Става на 17.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Атанас Колев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи