Даниел Димитров: Балкан излиза срещу прокоба, но е с едни гърди пред Левски


Даниел Димитров: Балкан излиза срещу прокоба, но е с едни гърди пред Левски
(сн. BGbasket.com)
27-12-2013 14:34

Днес започва последният кръг за календарната 2013 година в ТЕСИ НБЛ, а BGbasket.com потърси Даниел Димитров за неговите прогнози за изходите от срещите. Ето какво предвижда той:

 

Рилски спортист – Берое

За този мач може да се каже, че минава в графата „задължителна победа за Рилски спортист”. Това ще затвърди позициите му в първата половина на таблицата. Тимът на Берое в последните мачове значително подобри представянето си и натрупа самочувствие, след като постигна първа победа срещу Черноморец. Рилски е физически по-здрав съперник и предвид домакинството в Самоков, едва ли ще се стигне до някаква изненада. Домакините навлязоха в игрови ритъм и в европейските си мачове от ЕвроЧалъндж. Мисля, че логиката сочи една спокойна победа за отбора на Рилски спортист.

 

Черно море Порт Варна – Черноморец

Двата отбора се намират на съвсем различни полюси. Отборът от Варна, въпреки че напоследък играта му е колеблива в сравнение с началото на сезона, едва ли ще допусне за втори пореден домакински мач напрежението да вземе връх и да изпусне победата. Черноморец е единствен без победа в лигата, а такъв отбор се мотивира трудно и не мисля, че точно Варна е мястото, където тази негативна серия ще бъде прекъсната. За мен сблъсъкът в подкошието, където Черноморец има най-силни играчи ще, реши спора. Варненци разполагат с много по-квалитетни играчи на останалите позиции и не виждам никакъв проблем отборът на Черно море да се поздрави с победа.

 

Ямбол – Лукойл Академик

Винаги в Ямбол между тези съперници стават интересни сблъсъци. Ямбол все още търси себе си, предвид текучеството на играчи. Мисля, че лицето на отбора ще се покаже може би през февруари-март. Отборът на Лукойл вече е съсредоточен изцяло във вътрешното първенство, предвид отпадането му от силния турнир Еврокъп. Там нещата са почти завършени, като единствено плеймейкърът трябва да запълни пъзела напълно (прогнозите са дадени преди Лукойл Академик да подпише с Кристофър Дън, б.р). Лукойл е фаворит срещу всеки отбор, с който играе в България, така че не виждам причина и този мач да завърши по друг начин, освен с победа за Лукойл.

 

Левски – Балкан

Безспорно това е дербито на кръга. Първо, интересно е като статистика в историята – Балкан излиза срещу някаква прокоба, защото в последните шест години нямат победа в редовен сезон срещу Левски. Постигали са победи, както последната в ЕВРОХОЛД Балканска лига, побеждавали са ги в плейофи, но в редовен сезон нямат победа над Левски. Поглеждайки тази среща от друга страна, Балкан са с едни гърди напред, предвид представянето им до момента, особено в последните пет срещи. След загубата от Черно море те имат пет поредни победи, и то по категоричен начин. Левски има какво да противопостави и мачът действително ще бъде много интересен и труден за водене и прогнозиране, защото треньорските щабове са известни с това, че много добре се подготвят за всеки един мач. Все пак мисля, че Балкан имат своите шансове и имайки предвид разстоянието между Ботевград и София, феновете им ще окажат нужната подкрепа, за да не се чувстват не като гости. Последният плюс, който аз виждам, е че Балкан няма загуба като гост и с този мач могат да докажат високите си амбиции, които афишират от началото на сезона и да се поздравят с успех, като по този начин прекъснат тази черна серия и се утвърдят в челото на класирането. Победа за Балкан ще бъде много трудна, но все пак мисля, че е възможна.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Лукойл Академик, Левски, Рилски спортист, Балкан, Ямбол, Черно море Порт Варна, Черноморец, Берое, Спартак Плевен
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи