Даниел Димитров: Кръгът ще мине под мотото на празника на Тодор Стойков, логиката сочи Лукойл да победи Левски


Даниел Димитров: Кръгът ще мине под мотото на празника на Тодор Стойков, логиката сочи Лукойл да победи Левски
08-02-2014 13:19

BGbasket.com потърси Даниел Димитров за прогнозите му за четирите срещи от 17-ия кръг на ТЕСИ НБЛ. Ето какво предвижда специалистът за трите мача днес и утрешния в Плевен:

 

"Остават два кръга от втория етап и каквито и гледайки програмата, няма да има кой знае какви размествания в класирането. Този кръг ще мине под мотото на празника на Тодор Стойков, който абсолютно го заслужава.

 

Лукойл Академик - Левски

През последните години винаги мачовете между двата отбора са били, когато те са на съседни места в класирането. В момента е малко различно, защото колебливите игри на Левски и подобряването на селекцията на някои от отборите ги остави на четвърто място преди този сблъсък и едва ли ще могат да мръднат напред преди жребия за Купата. Обикновено преди тази среща имаше закани, изненади и т.н., а в момента обстановката е спокойна и всичко е фокусирано върху церемонията преди мача. Гледайки последните изяви и резултати на отборите, логиката сочи Лукойл Академик да победи за пореден път. С тази победа отборът ще си гарантира първото място преди плейофите.

 

Ямбол – Черно море Порт Варна

Тук винаги има закачка, като интересното е, че отборът на Черно море като гост е загубил само една среща в Правец, а единствената им загуба от друг отбор, освен Лукойл, е нанесена именно от Ямбол във Варна. Така че те със сигурност ще търсят реванш. Преимуществото на Черно море е осезателно в подкошието, където според мен те разполагат с по-качествени състезатели, но след добрите игри на Ямбол напоследък съм сигурен, че феновете ще създадат адска атмосфера за гостуващия отбор. Мачът се оказва много непредвидим. На Черно море им трябва една победа от следващите два мача, за да запазят второто място и те ще хвърлят всички сили за успех в Ямбол, но мисля, че факторът домакинство и еуфорията от тази невероятна победа, която постигнаха в Самоков миналия кръг, прави леко Ямбол фаворити. Според мен мачът няма да е с по-голяма разлика от 5-8 точки и мисля, че Ямбол ще спечели.

 

Черноморец – Балкан

Двата отбора са на коренно различни полюси. Отборът на Балкан афишира много високи амбиции и селекцията му го показва. Отборът играе по-силно като гост, отколкото като домакин и надали Бургас е мястото, където ще прекъсне тази серия. Балкан има една-единствена загуба като гост във Варна. Без никакво замисляне – категорична победа за Балкан.

 

Спартак Плевен – Рилски спортист

Според мен ще бъде интересен мач. Важно е след катаклизмите и напрежението, които съпътстват отбора на Рилски спортист, предвид неубедителните резултати до момента, една победа да вдъхне вяра преди жребия за Купа България и малко да спадне напрежението и към треньорското ръководство, и към ръководството на клуба, и към играчите. Много по-физически здрави и сложени са играчите на Рилски спортист, но защитата, която прилагат, създава много отворени стрелби на противниковите отбори. Ако отборът на Спартак, който е известен с това, че стреля най-много от зоната за три точки, има ден и стрелбата му потръгне, може да направи черен деня на всеки един отбор, не само на Рилски спортист. Въпреки всичко мисля, че Рилецо ще излезе за задължителна победа и нещата клонят в тази. Няма да им бъде лесно и това не е на база качествата, които притежават като отбор, а на напрежението и поредните загуби, които натрупаха.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Даниел Димитров, НБЛ - мъже
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи