Академик Пловдив удари Ахил в мач с 221 точки при младежите


Академик Пловдив удари Ахил в мач с 221 точки при младежите
Бачев с 15 точки за победителите
20-02-2014 18:19

Академик Пловдив победи Ахил в мач с много висока резултатност от 12-ия кръг на Младежката лига със 126-95. Мачът се игра в зала "Триадица" в София, а пловдивчани вече имат 6 победи и 3 загуби и са четвърти във временното класиране. Столичани пък са с актив 2-9 и заемат предпоследното място. Точно след седмица отборите ще се срещнат отново, но в Пловдив, в мач от следващия кръг.

 

Серия от 25-5 даде сериозна преднина на Академик, а след 10 минути тимът вече водеше с 21 точки. В края на първото полувреме домакините успяха да стопят част от изоставането си и бяха с 12 точки назад. Третата четвърт започна със серия от 12-2 за пловдивчани, а в края н третата част разликата в тяхна полза за първи път в мача стана 30 точки и за запази до края на срещата.

 

Академик вкара цели 15 тройки, при това с успеваемост 48%, а общо от игра тимът вкара 62% от стрелбите си срещу 46% на съперника. Пловдивчани овладяха повече борби и си подадоха 40 асистенции срещу 15 на Ахил.

 

Цели седем баскетболисти на победителите вкараха 10 или повече точки, а всички в състава за мача се разписаха. Най-резултатен с 27 бе Стефан Димитров, а 17 плюс 7 борби и 5 асистенции записа Николай Николов.

 

За Ахил Никола Царевски регистрира 24 точки, Иван Ненчев добави 23, а с 21 и 12 борби завърши Христо Михайлов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АХИЛ (МЛАДЕЖИ) - АКАДЕМИК ПЛОВДИВ (МЛАДЕЖИ)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Младежка лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи