Младежите на Академик Пловдив в директен спор за второто място срещу Балкан


Младежите на Академик Пловдив в директен спор за второто място срещу Балкан
Герин с 23 точки днес
28-02-2014 15:14

Академик Пловдив и Балкан ще се срещнат в директен спор за второто място в редовния сезон на Младежката лига. Днес пловдивчани победиха Академик Варна като домакини в отложен мач от 9-ия кръг с 98-73 и по този начин се изравниха с Балкан в класирането с 8 победи и 3 загуби до момента. Варненци остават без успех и с 11 поражения. От програмата за редовния сезон остават само два мача на 6-и март. Първият е без значение – между Чардафон Орловец и Академик Варна, които ще завършат съответно четвърти и седми. Другият пък е сблъсъкът за второ място между Академик и Балкан в Пловдив.

 

Варненци се задържаха сравнително близо зад съперника през първата четвърт, след която изоставаха с 8 точки. След 12-0 за начало на втори период обаче домакините дръпнаха с 20 точки, а на почивката вече водеха с цели 31. Голямата разлика се запази през третия период, а гостите спечелиха последния, но това вече нямаше как да повлияе на крайния изход.

 

С 23 точки за победителите завърши Александър Герин, Богомил Дичев добави 20, а с 16 и 7 борби се отчете Христо Господинов. За Академик Варна Явор Желев отбеляза 27 точки, 17 регистрира Цветомир Куртев, а с 15 плюс 11 борби завърши Лъчезар Юсев.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА АКАДЕМИК ПЛОВДИВ (МЛАДЕЖИ) - АКАДЕМИК ВАРНА (МЛАДЕЖИ)

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В МЛАДЕЖКАТА ЛИГА

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Младежка лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи