Левски би Балкан и е на крачка от Файнъл 4 в ЕВРОХОЛД Балканска лига


Левски би Балкан и е на крачка от Файнъл 4 в ЕВРОХОЛД Балканска лига
(сн. lap.bg)
20-03-2014 18:23

Левски победи Балкан с 98-94 в много интересен мач от ЕВРОХОЛД Балканска лига. По този начин „сините” сложиха край на шанса на ботевградчани да се класират в Топ 2 на редовния сезон и директно за Файнъл 4. Левски пък има една последна задача, за да завърши втори след лидера Галил Гилбоа и да отиде директно на полуфинал. Баскетболистите на Константин Папазов трябва да победят Сигал Прищина, с който имат еднакъв актив от 10-5, като гости, за да го постигнат. Балкан пък ще трябва да мине през плейофите по пътя към Файнъл 4.

 

След оспорвана първа част, изобилстваща от смени на водачеството и изравнявания и най-голяма разлика от 5 точки, Левски имаше преднина от 2 точки. През цялото първо полувреме отборите бяха по-активни в нападение и това доведе до голяма резултатност. Малко по малко до почивката Левски се откъсна напред и разликата за първи път в мача стана двуцифрена, като на почивката „сините” водеха с 10.

 

Балкан започна второто полувреме много силно и след четири поредни точни стрелби от тройката бързо настигна Левски. Гостите продължиха да бележат, а Левски не можеше да ги спре и това доведе до 75-71 в полза на ботевградчани. До средата на последната четвърт разликата падна до точка, а след постоянна размяна на кошове и смени на водачеството се стигна до равенство при минута до края. Брандън Хийт бе фаулиран в две поредни атаки и вкара четири наказателни удара, а Балкан не отбеляза до края на мача и загуби.

 

Балкан вкара цели 16 тройки при успеваемост 43%, но Левски имаше по-добър процент както от тройката (54%), така и общо от игра – 58% срещу 53%. Домакините бяха по-добри и при наказателните удари – 15/18 (83%) срещу 10/17 (59%) на Балкан.

 

Брандън Хийт бе над всички за победителите с 30 точки и 6 асистенции, 17 отбеляза Христо Захариев, а по 12 – Лайънъл Чалмърс и Майк Уилкинсън.

 

За Балкан Лоуган Стъц вкара 20 точки, а с 18 (6/8 от тройката) се включи Тенчо Тенчев. По 15 отбелязаха Петер Седмак и Иван Лилов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЛЕВСКИ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА В ЕВРОХОЛД БАЛКАНСКА ЛИГА

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Левски, Балкан, ЕВРОХОЛД Балканска лига
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи