Национал ще участва в международния младежки турнир на Евролигата


Национал ще участва в международния младежки турнир на Евролигата
23-03-2014 12:32 | Иван Вълчанов

Юношеският национал Николай Вангелов ще бъде част от считания за най-силен турнир за подрастващи – Nike International Junior Tournament, който се провежда всяка година по време на финалите на Евролигата.

 

Тази година домакин е Милано, а българинът ще бъде част от тима на домакина Армани Джуниър. Турнирът ще се проведе между 15-и и 18-и май, а Вангелов вече е картотекиран за него. Той ще бъде част от Армани с перспективата следващия сезон да бъде част от клуба и да играе и за мъжкия отбор.

 

В момента Вангелов играе за Баскет Норд Барезе от град Бари в трета мъжка дивизия и е сред лидерите по борби, а миналия месец е бил на проби в Торино. Вангелов е в Италия през последните три години, като първите две прекарва в Сан Северо, а по време на престоя си там преминава през проби в Бенетон Тревизо, Реджо Емилия и Виртус Болоня.

 

Николай Вангелов има оферти от големи клубове, които искат да инвестират в развитието му, но сам казва, че за него е важно да получава повече игрово време в мъжки отбор и все още не е взел решение за бъдещето си. Центърът, който тази година навършва 18 години, е висок 213 сантиметра и вече доста хора в Италия познават потенциала му.

 

„Целта на Армани е медал, а моята – да вляза в най-добрата петица. Това ще е много трудно, защото имам много конкуренти”, казва Вангелов за предстоящия през май турнир. „За мен това е възможност да се докажа пред грандовете на Европа и треньорите да ме забележат”, допълва той.

 

За юношеския национален отбор пък Вангелов сподели: „Тази година вярвам много в момчетата. Аз съм напреднал много в последните две години и знам, че те също са задобряли доста. Имам много желание и ще дам всичко от себе си, надявам се всички да го направим. Имам много вяра в отбора.”

 

На международния юношески турнир в Милано ще участват Цървена Звезда, Кахасол Севиля, Ховентуд, Армани Милано, Жалгирис, Реал Мадрид, Фенербахче, сборен отбор на Бразилия и Армани Джуниър Милано.

 

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Николай Вангелов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи