Цветослав Острев – MVP на 25-ия кръг при мъжете


Цветослав Острев – MVP на 25-ия кръг при мъжете
(сн. lap.bg)
18-04-2014 10:56

Гардът на Спартак Плевен Цветослав Острев е най-полезният баскетболист в класацията на BGbasket.com за 25-ия кръг от ТЕСИ НБЛ. Той изигра поредния си много силен мач за плевенчани, доближавайки се до трипъл дабъл с 20 точки, 10 борби и 8 асистенции, като отне и 4 топки. Той вкара 4 тройки от 7 опита, а коефициентът му в кръга е най-висок – 34.


Втори е съперникът на Острев в кръга Христо Захариев от Левски. Той също изигра много силен мач в зала „Универсиада”, записвайки 18 точки, 15 борби и 4 асистенции. Тези показатели му донесоха и коефициент от 31.


Двамата баскетболисти, които следват в класацията, са с равна полезност от 27 пункта. Тодор Тодоров от Черноморец я постигна с 28 точки, 7 борби и 3 откраднати топки, а Ноа Далман от Балкан записа 24 точки и 5 борби.


Топ 5 затваря Джумейн Джоунс от Левски със своите 16 точки, 7 борби и 6 асистенции, които допринесоха за коефициент на полезност от 25.


Най-добър шести играч е Майк Уилкинсън от Левски, който за 20 минути вкара 15 точки и овладя 5 борби. Коефициентът му в кръга е 21.


Попадналият сред най-полезните Тодор Тодоров е първи по резултатност с 28 точки. В класацията на реализаторите го следват Джъстин Грей от Рилски спортист и Ноа Далман.


Христо Захариев е на върха в класацията по овладени борби с 15. По 10 пък грабнаха Франко Кащропил от Ямбол и най-полезният Цветослав Острев.


MVP на кръга Острев подаде най-много асистенции – 8, а в класацията по този показател зад него са трима баскетболисти с по 7 – Станимир Маринов от Балкан, Божидар Аврамов от Лукойл Академик и Брандън Хийт от Левски.


Лидери по отнети топки с по 5 са Стоян Петков от Ямбол и Кристофър Дън от Лукойл Академик, следвани от Димитър Рошманов от Черноморец и Цветослав Острев с по 4.


Най-много блокове – по 2 забиха Николай Върбанов от Левски и Доминик Фъргюсън от Берое.


ТОП 10 НА 25-ия КРЪГ В ТЕСИ НБЛ

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: MVP в НБЛ - мъже, Цветослав Острев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи