Хари Латифян: Лукойл Академик има минимално предимство в дербито


Хари Латифян: Лукойл Академик има минимално предимство в дербито
19-04-2014 11:05

Журналистът от вестник Тема Спорт с прогнозите си за предстоящия кръг


Журналистът от вестник Тема Спорт - Хари Латифян, дава своите прогнози за предстоящия предпоследен кръг в мъжката ТЕСИ НБЛ:


Лукойл Академик – Левски
Голямото дерби на българския баскетбол идва в подходящ момент и за двата отбора. Студентите са си гарантирали първото място в редовния сезон и това ще им даде възможност да играят без напрежението от задължителната победа. Естествено, когато става въпрос за мач срещу Левски, няма как на шампионите да им е спокойно. Все пак двубоят е важен, защото дава психологическо предимство преди старта на плейофите. И ще противопостави новия, вече обигран Лукойл, срещу съперник, който на хартия му е най-равностоен, ако дори не го и превъзхожда.
За Левски пък се отваря възможност да удари студентите в тяхната зала и да загатне за нещо много повече, когато дойдат възловите мачове от плейофите. Ясно е, че сините няма срещу кого друг да се докажат, освен Лукойл. Това ще бъде и отличен начин да загреят за ЕВРОХОЛД Балканската лига. Какъв по-добър начин да се мотивираш за финалната четворка в Прищина, освен победа над големия съперник!?
Като цяло труден за прогнозиране сблъсък. Все пак минимално предимство има Лукойл Академик.


Черно море Порт Варна – Ямбол
Трета поредна загуба за варненци от този съперник през сезона, ще задълбочи сериозно кризата в клуба. В последните две седмици ръководството на моряците събира своите играчи през ден на разговори. Явно обаче, че те не носят нужните резултати. Черно море не може да превъзмогне факта, че вече е считан не за изненада, а за фаворит. И губи. Ямбол пък е най-неудобният му противник, заедно с Лукойл Академик. Този мач е важен за състава на Денислав Коцев, защото ще възвърне позагубеното му самочувствие.
За тима на Юлиян Радионов пък ситуацията не е толкова драматична. Ще бъде изненада, ако Ямбол изпусне петото място в Лигата. Шансовете за това обаче все още съществуват. Павлин Иванов изигра трагичен мач срещу Рилски спортист и сега ще трябва да се реабилитира пред треньор и съотборници. Едва ли обаче силите на гостите ще стигнат за нова победа над Черно море. По-вероятно е варненци да спечелят с около 10 точки разлика.


Рилски спортист – Спартак Плевен
Тимът на Росен Барчовски навлиза във форма. Самоковци трупат позитиви с привличането на Джъстин Грей. Американецът се сработва все повече с новите си съотборници и може да се превърне в онзи фактор, който от Рилски търсят от началото на сезона. Спартак пък има сили за равностойно поведение в рамките на едно полувреме, но не и за цял мач. Прогнозата е за очаквана победа за самоковци с около 15 точки аванс.


Черноморец – Балкан
С победата си над Берое, Черноморец до голяма степен си гарантира участие в плейофите. Акулите нямат особени шансове срещу Балкан, който е длъжен да спечели и двата си мача до края на сезона, за да остане на второ място в редовния сезон. И трудно ще сбърка именно в Бургас. Съставът на Дечо Коешинов няма класата, за да препъне този на Александър Тодоров. За подценяване също не може да се говори, предвид важността на срещата. Прогнозата е за успех на Балкан с 10-15 точки.


Тагове: Прогнози, НБЛ - мъже, Хари Латифян
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи