Черно море си избира съперника за четвъртфинала днес


Черно море си избира съперника за четвъртфинала днес
(сн. lap.bg)
19-04-2014 12:05

Варненци могат да решат окончателно спора за петото място


Черно море Порт Варна ще приеме днес Ямбол у дома в битка между четвъртия и петия в класирането. На пръв поглед тя няма кой знае какво значение за подреждането преди плейофите, тъй като само чудо може да придвижи "моряците" напред, а пък ямболии едва ли очакват загуба на Лукойл Академик от Рилецо в последния кръг, за да отидат шести.


Образно казано обаче Черно море ще си избере съперник за четвъртфиналите в шампионата. При загуба на "моряците" Ямбол ще е твърдо на пето място, без значение от резултатите в последния кръг. Черноморци обаче едва ли ще играят, за да си избират съперник, а ще гонят победа докрай. Това е така, тъй като паднаха два пъти от Ямбол през сезона, а трета поредна загуба би ги вкарала в особена позиция в първия кръг на плейофите, макар и с домакинско предимство.


От друга страна пък наскоро Черно море загуби категорично от Рилски у дома и няма да иска да срещне набиращия скорост отбор от Самоков. Рилецо естествено ще се надява "моряците" да си свършат работата днес, а те да бият последователно Спартак Плевен и Лукойл Академик у дома, което ще ги прати пети и ще им осигури сблъсък с Черно море, а не с Балкан или Левски.


Със сигурност днес и Черно море и Ямбол ще играят за победа. Това е така, тъй като никой от отборите няма да иска да влезе с понижено самочувствие в плейофите, където на практика се решава целият сезон.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Черно море Порт Варна, Рилски спортист, Ямбол
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи