Балкан удари Черноморец и остана втори


Балкан удари Черноморец и остана втори
19-04-2014 19:53

Ботевградчани ще трябва да бият Берое в последния кръг, за да запазят позицията и преди плейофите


Балкан победи Черноморец с 94-70 като гост в Бургас и така запази второто място в класирането на ТЕСИ НБЛ. С този успех ботевградчани вече са с баланс 17-6, с колкото е и третия Левски. Така последният мач за Балкан, който е гостуване на Берое, ще е решителен за класирането на тима. Ботевградчани трябва да гонят задължителна победа, за да останат втори и да имат домакинско предимство на евентуален полуфинал. Левски от своя страна е домакин на Черноморец и също ще гони успех. Балкан има победа повече в директните двубои срещу "сините" и поради това тимът би имал предимство при равенство в точките след края. Същото важи и за Черноморец срещу Берое, които си оспорват осмото място.


Балкан тръгна добре и дръпна със 7-2, след което поддържаше аванс. В края на първата част тимът взе двуцифрена разлика, която се запази и на полувремето. Серия от 12-3 по средата на третата част вдигна преднината на ботевградчани до 19 точки и до края тимът нямаше проблеми. Последната четвърт тръгна с 8-0 за бургазлии, но разликата вече бе прекалено голяма, за да имат надежди за обрат.


Отново стрелбата от тройката бе сред най-силните оръжия за гостите. Те успяха в 11 от 29 опита, докато домакините бяха 5 от 20.


Най-резултатен за победителите стана Иван Лилов с 23 точки, а чудесно от пейката се включи Мартин Маринов с 20 точки, включително и шест тройки или повече от целия отбор на домакините.


За бургазлии Димитър Рошманов се отчете с 14 точки и 6 асистенции, а Емил Бинев вкара 12 точки.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА ЧЕРНОМОРЕЦ - БАЛКАН

 

ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ НБЛ-МЪЖЕ, СЕЗОН 2013/2014

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: НБЛ - мъже, Черноморец, Балкан
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи