Веселка Тодорова: Победата ни дойде от играта на скорост и многото борба


Веселка Тодорова: Победата ни дойде от играта на скорост и многото борба
23-05-2014 17:10

Най-важно за мен е децата да са добри хора, казва старши треньорът на 12-годишните момчета на Рилски спортист


От няколко месеца Веселка Тодорова е старши треньор на отбора на Рилски спортист за момчета (12). Вчера в София тя изведе тима до шампионската титла и то съвсем скоро, след като прекрати кариерата си. Ето и нейните думи след завоювания трофей:


"Заслужена победа. През целия финал играхме много добре и всички момчета се справиха. Играхме на скорост и главно на пробиви и мисля, че от това дойде победата - много борба за всяка топка и игра на скорост.


Представянето на момчетата през целия сезон е доста успешно. Това са момчета на г-жа Ани Рудева, която е работила с тях над четири години и ги е научила много добре. С всеки изминал ден на финалите те ставаха по-добри и израстваха като отбор и като играчи поотделно.


Това са ми първите шест месеца като треньор след състезателната кариера. Мога да кажа, че като национален състезател и след пет години в Испания, това сега е много по-отговорна работа. Емоциите са много по-различни. Истински емоции, които всеки ден те карат да отиваш с желание на тренировка, да научиш децата на нещо ново, да им дадеш нещо от себе си. Съвсем различно и ново за мен е.


На момчетата им пожелавам първо да са здрави, защото аз точно поради това прекъснах. Пожелавам им да имат амбицията да са най-добрите, да стават всеки ден по-добри, да дават най-доброто от себе си и най-вече да са добри хора. Това е най-важното за мен."


Тагове: Финали за момчета (12), Веселка Тодорова
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи