Академик София (14) обърна Черно море и ще играе финал


Академик София (14) обърна Черно море и ще играе финал
(сн. lap.bg)
18-06-2014 18:02

Академик София се класира за финала на държавното първенство за момчета до 14 години. Тимът се наложи над Черно море Порт Варна със 72-66 след страхотна серия от 13-0, довела до обрат през последната четвърт. Утре във финалния мач Академик ще спори за титлата с миналогодишния шампион БУБА баскетбол, а варненци ще излязат срещу Левски за третото място. И двете срещи ще бъдат излъчени на живо в BGbasket.com, Viasport.bg и Sportmedia.tv.

 

Срещата започна с равностойна игра, а в първите минути резултатността не беше висока. С добра серия в средата на първата част Академик поведе с 10-5. Бързо варненци се съвзеха и стопиха разликата, за да изравнят при 14-14, а след 10 минути игра таблото отново показваше равенство – 19-19. Равностойната игра се запази през втория период и често водачеството беше сменяно, а на почивката разликата логично беше минимална – 37-36 в полза на варненци.

 

След много ниска резултатност за отборите през цялата трета част те продължиха да са равностойни, а малкия аванс на варненци се запази за резултат 50-47 след 30 минути на терена. Темпото се запази в началото на последния период, а 6 минути преди края на срещата Академик поведе при 53-52. След като тимът направи серия от 13-0, той се откъсна с 8 точки напред при по-малко от пет минути до сирената. По-малко от минута преди края Черно море беше на 3 точки зад съперника и пропусна четири стрелби от тройката в една атака, като това беше и последният шанс за тима за обрат.

 

Най-резултатен за победителите с 24 точки бе Цветомир Чернокожев, а 15 записа Калоян Маринов. За варненци Мартин Стефанов вкара 20, а Цветан Савов - 18.


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ФИНАЛИТЕ ЗА МОМЧЕТА (14)

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Финали за момчета (14)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи