Братя Маринови се събират в Ботевград


Братя Маринови се събират в Ботевград
23-07-2014 21:06 | botevgrad.com

Голяма е вероятността от следващия сезон в родния си Балкан да заиграят и двамата братя Маринови - Мартин и Николай. По-големият от тях - Мартин, вече продължи договора си с клуба. В напреднала фаза са преговорите за привличане и на Николай, каза изпълнителният директор БК Балкан Цветан Луканов. Досега братята са излизали един срещу друг, но никога не са играли заедно.

 

В изминалия шампионат Мартин Маринов се представи изключително силно с екипа на мъжкия тим. "Това бе най-добрият ми сезон досега в моята кариера", призна Марто дни след завършването на първенството.

 

29-годишният шутинг гард изигра цели 53 мача в различните фази на българския шампионат и на Балканската лига, за Купата на страната и в приятелски турнири. За средно 17.7 минути той показа отлична стрелба - близо 60% успеваемост за 2 точки, вкара в почти половината си опити от тройката - 43.7%, а от наказателната линия изпусна едва два наказателни удара - 44 вкарани от 46 опита, което е 95.7 на сто. Освен всичко това той се вписа чудесно в страхотния колектив, изграден от всички в отбора.

 

Николай Маринов бе един от основните играчи на тима от А група Академик Благоевград. Той изигра 41 срещи със средно по 24 минути на мач. Въпреки по-ниския си ръст, като успеваемост стрелбата на родения през 1994 г. баскетболист се доближава до тази на брат му, има и средно по 3.5 асистенции. Той бе в състава на младежкия национален отбор на България, който на европейското първенство на остров Крит в Гърция завърши на 15-о място в Дивизия А.


Тагове: Балкан, Николай Маринов, Мартин Маринов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи