Хриси Димитров: Отстрани е доста по-трудно


Хриси Димитров: Отстрани е доста по-трудно
Хриси Димитров (вторият отдясно наляво) бе в щаба на младежите
24-07-2014 11:00

Моят апел към играчите е да знаят, че всичко е яко бачкане, казва помощникът в младежкия национален отбор


Хрисимир Димитров бе един от помощник треньорите на Петко Делев на завършилото преди дни Европейско първенство за младежи (20). Отказалият се миналата година от професионална кариера Димитров, бе на първото си подобно първенство, а след края му сподели впечатленията си от него и от новата си роля:


"Не можахме да постигнем първата цел, която си бяхме поставили - излизане от групата, а следващата ни беше оставане в дивизия А, която минаваше през почти задължителна победа над Черна гора. Ние успяхме да я постигнем, борихме се цял мач и показахме характер, а в крайна сметка радостното е, че успяхме да останем в елита. Хубавото е, че и завършихме с победа шампионата. На фона на това, че не успяхме да прескочим групата, смятам че горе-долу това е реалното място към този момент.


Има отбори, които са с по-предно класиране, които ако се бяхме срещнали с тях можеше и да ги преодолеем. Предвид това, което показаха другите обаче се вижда, че изоставаме и като физика и като доста други елементи от играта. Това го отдавам най-вече на това, че повечето от нашите момчета, около 70% от състава, играят много малко в клубовете си или почти не играят. Водят тренировъчен процес, който да не казвам, че не напредват, но се вижда, че изоставаме на фона на останалите. Може би това е една от причините, поради които не можахме да се представим така, както искахме.


Отстрано е доста по-трудно, отколкото вътре на игрището. Опитвах се по време на целия лагер, на тренировките и на мачовете, да навлизам по-бързо в тези води. Мога да кажа, че беше вълнуващо.


Най-важното е момчетата да разберат, че всичко се постига с много упорит труд и да не чакат постоянно треньорите да ги подканят да тренират и да са по-взискателни. Сами трябва да виждат къде са им недостатъците и да работят върху тези неща отделно от общите тренировки. Моят апел към играчите е да знаят, че всичко е яко бачкане."

 

 


Тагове: България (20), Евробаскет 2014 (младежи 20), Хрисимир Димитров
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи