Деян Карамфилов: Бяхме с по-големи очаквания


Деян Карамфилов: Бяхме с по-големи очаквания
24-07-2014 14:02

Оставам със смесени спомени от Европейското първенство, казва капитанът на младежите


Гардът Деян Карамфилов бе капитан на младежкия национален отбор на завършилото преди дни Европейско първенство. Той бе сред основните фигури в състава на Петко Делев и неизменен титуляр в мачовете. След края на шампионата впечатленията на Карамфилов бяха следните:


"Оставам със смесени спомени от първенството. Със сигурност можеше да направим нещо по-голямо от това, което свършихме, но пък в същото време останахме в дивизия А. Така даваме шанс и на следващото поколение да играе в елита. След първите два мача, които загубихме в края, особено този с Франция с кош в последните секунди, може би психически ни се отрази лошо и не можахме да имаме самочувствие за следващите. Може би оттам всичко тръгна надолу.


Бяхме дошли с по-големи очаквания. Въобще не ни беше в главата да се борим за оставане, а и щеше да е срамно да изпаднем.


И аз не мога да си обясна процентът ни от тройката. Имахме отворени стрелби във всеки мач, но просто не можехме да вкарваме. Не зная на какво се дължеше това. На турнира в Турция това ни беше основното оръжие и затова имахме и добри резултати. На Европейското обаче за съжаление просто не се получи и наистина не мога да си обясня защо.


Загубите в края може би са и от липса на опит. Някои момчета не са играли в по-голямата част от сезона и не са били на терена, когато е напечено. С изключение на Везенков, почти никой не е имал такива мачове и това повлия. Може би имаше и напрежение.


Оттук нататък амбициите ми са да се развивам. Не знам каква е ситуацията в моя клуб - Левски и тепърва ще мисля за следващия сезон."

 

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (20), Евробаскет 2014 (младежи 20), Деян Карамфилов
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи