Денислав Вутев: Нямахме шанс


Денислав Вутев: Нямахме шанс
24-07-2014 16:11

Искам да играя, казва младежкият национал


Денислав Вутев бе един от най-стабилните състезатели на младежкия национален отбор на България на Европейското първенство, което приключи преди дни. Той имаше няколко силни мача, в които и бележеше и взимаше борби в подкошието. След шампионата Вутев сподели своите впечатления:


"Първенството ще остане с добри спомени за мен, тъй като, въпреки лошото начало, успяхме да се съвземем и изпълнихме минималната цел да останем в дивизия А, тъй като мястото ни е в нея. Нямахме шанс. Отборите ни превъзхождаха физически, взимаха ни доста борби в нападение и оттам дойдоха тези минимални загуби.


Отдавам загубите ни в края на мачовете на това, че момчетата, включително и аз, нямаме този опит. Другите играят, налагат ги по отборите им и инвестират в тях като цяло. При нас ситуацията е по-различна и игровите минути на повечето от момчетата липсваха. Може би и заради това дойде и умората в края. Заради това, че когато играеш по пет минути на мач, а после ти се наложи да имаш девет поредни по 30-35 минути, разликата се усеща.


Със сигурност можехме и по-напред. Направихме добър турнир в Турция и именно заради него очакванията към нас се повишиха доста. Със сигурност сме равностойни на топ 8 в Европа, където бяхме и преди две години. Нивото на първенството бе високо. Момчетата са напреднали в сравнение преди две години и си личи, че с тях се е работило. Няма ги някои играчи, които вече са дори и в НБА.


Амбициите ми са да се развивам. Искам да играя, искам да работя и да гледам само напред и да израствам."

 

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България (20), Евробаскет 2014 (младежи 20), Денислав Вутев
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи