Людмил Хаджисотиров: Започнахме меко в защита и не бяхме достатъчно концентрирани


Людмил Хаджисотиров: Започнахме меко в защита и не бяхме достатъчно концентрирани
(сн. БФБ)
25-07-2014 20:34

Старши-треньорът на юношеския национален отбор на България Людмил Хаджисотиров коментира пред BGbasket.com загубата на отбора си от Дания във втория ден от Европейското първенство, дивизия В в София:

 

„Не започнахме мача добре и след това не ни стигна времето да компенсираме. Не бяхме достатъчно концентрирани, започнахме много меко в защита, същевременно в нападение допускахме лесни технически грешки, които готвят до директен кош. Това, за което се бяхме готвили – спиране на тяхната бърза атака и транзицията им, не го изпълнихме.

 

Първото полувреме всичко, което имахме като идея за игра, не се получи. Дания излязоха с по-голямо желание за победа през първото полувреме. Вчера много изненадващо загубиха от Ирландия и днес бяха като ранено животно – бяха пределно мотивирани, докато на нас може би вчерашната победа с 30 точки ни повлия психически, въпреки че говорихме доста след нея.

 

Второто полувреме променихме някои неща, доста повече се борихме. Започнахме да ги спираме и това създаде ситуации за бърза атака и лесни кошове, които за нас са изключително важни. Добре е, че в края стопихме разликата до 8 точки, защото можеше да е и много по-голяма. Това е турнир, в който всяка точка е важна с оглед на класирането. Мачът вече е свършил, ще си извлечем нужните поуки. Утре ни чака нов мач, нов много силен опонент – фаворитът в групата Украйна, така че трябва да се подготвим максимално за това.”

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Людмил Хаджисотиров, България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи