Мъжете водеха три части, но паднаха от Унгария


Мъжете водеха три части, но паднаха от Унгария
26-07-2014 20:17

Нашите пак допуснаха обрат на турнира в Австрия


Мъжкият национален отбор на България допусна втора поредна загуба на приятелския турнир в Австрия. Днес нашите се срещнаха с Унгария и отстъпиха с резултат 63-71. Утре от 20.45 те приключват турнира с двубой срещу Португалия. Българите водеха на унгарците много дълго време, но убийствена серия без кош в края ни донесе загубата.


Първите три точки в мача бяха за унгарците, но след това нашите отговориха с 14-0 и дръпнаха сериозно. До края на първата част разликата падна с малко, но през втората българите съумяха да я поддържат и се оттеглиха на почивка с аванс от 6 точки. След паузата унгарците постепенно се поразиграха и продължиха да ни гонят. С добра серия в края на третата част те се доближиха само на точка, а в началото на последната и поведоха. Нашите си върнаха водачеството за кратко, но скоро след това влязоха в серия от дълги минути без кош. В това време унгарците направиха серия от 14-0 и на практика си спечелиха мача.


Николай Върбанов завърши с 14 точки и 8 борби за нашите, а по 8 точки отбелязаха Христо Николов, Божидар Аврамов и Александър Везенков (10 борби).

 

България: Божидар Аврамов 8, Чавдар Костов 5, Христо Николов 8, Александър Везенков 8 (10 борби), Николай Върбанов 14 (8 борби) (Станимир Маринов 3, Станислав Ваклинов 1, Христо Захариев 5, Александър Янев 5, Павлин Иванов, Димитър Димитров 2, Костадин Маршавелски 4)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ПРИЯТЕЛСКИЯ ТУРНИР В АВСТРИЯ



__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи