Силно представяне на юношите не стигна за победа над Украйна


Силно представяне на юношите не стигна за победа над Украйна
26-07-2014 20:33

Юношите на България записаха втора поред загуба, след като загубиха от фаворита Украйна на третия си мач от Европейското първенство в София при резултат 67-58. Националите бяха близо до победа след като 4 минути преди края водеха с една точка, а разликата през целия мач се запази доста малка. Момчетата показаха изключителна добра игра в нападение, но явно психиката не им достигна, за да се поздравят с успех. Следващият мач на националите ни е утре от 18.15 часа в зала „Арена Армеец” срещу отбора на Португалия.

 

Юношите започнаха силно и поведоха с 9-3 в началото на мача, като отборът на украйнците натрупа доста лични нарушения и българите се възползваха от това. Нашите запазиха водачеството си почти до края на първата част, но две минути преди края й отборът на Украйна поведе в резултата, за да завърши с една точка преднина след 10 минути игра.

 

Отново силна игра показаха българите и през втория период като запазиха много малка разлика през цялото време. След 5 минути игра Украйна се откъсна напред в резултата, но серия от 5-0 за българите отново намали разликата на една точка и така първото полувремето завърши при резултат 28-27 за Украйна.

 

Със серия от 6-0 започна началото на третата част и се наложи нашите да взимат тайм-аут, за да успокоят обстановката. Тройка на Румен Василев успя да спре серията на Украйна и да намали разликата на четири точки, но след това бе отсъдено техническо нарушение на Людмил Хаджисотиров и разликата започна да се покачва. Още едно техническо в 7-та минута бе отсъдено на пейката на България и това позволи обстановката на терена да се изнерви още повече, а разликата да нарасне на 13 точки.

 

Момчетата ни започнаха да грешат, а гостите направиха серия от 15-3. Последваха отново силни минути на нашите и две тройки, които отново намалиха разликата до 4 точки след 30 минути игра. След спорните технически нарушения, които бяха отсъдени, многобройната публика в залата се активизира и започна бурно да скандира “Българи юнаци” в подкрепа на момчетата.

 

Последната част българите отново играха доста добре в нападение и успяха да намалят разликата само на една точка. При четири минути преди края настъпи обрат и нашите дори успяха да поведат с една точка при резултат 54-53. След допуснати няколко грешки и серия от 12-1 за Украйна, разликата обаче отново се покачи, за да се стигне до 9 точки в полза на гостите в края.

 

Най-резултатен за българите бе Максим Алексиев с 14 точки, Румен Василев добави 10 точки и 8 борби а Алекс Уандие завърши с 9 точки и хвана 8 борби.

 

За отбора на Украйна с най-много 21 точки завърши Святослав Михайлюк.


 ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ (18) - УКРАЙНА (18)


ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ ОТ ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ВРЕМЕННО КЛАСИРАНЕ В ГРУПА А НА ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ИНДИВИДУАЛНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)

 

ОТБОРНА СТАТИСТИКА ОТ ЕВРОБАСКЕТ 2014 ЗА ЮНОШИ (18)




Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи