Дунав 8806 взе център директно от колежа


Дунав 8806 взе център директно от колежа
28-07-2014 15:16

Дунав 8806 привлече американския център Латриша Лъвингс. Баскетболистката, която е висока 188 сантиметра, ще изиграе първия си професионален сезон след университета в българското първенство.

 

Лъвингс пристига след четири години в университета Texas Christian. Тя е известна с блоковете си и има 321 с екипа на отбора си – най-много в историята му. Единствено в историята на конференция Big 10 повече „чадъри” има Бритни Гринър, която бе истинска сензация в колежанското първенство, а вече е в WNBA.

 

"Радваме се, че Латриша получава тази възможност. Тя го заслужава. Убедени сме, че ще прадстави на ниво нашата школа", споделя по този повод пред спортния сайт на TCU треньорката на отбора Рийган Пебли.

 

Междувременно Лъвингс ще поддържа форма с тренировки по 3 или 4 пъти седмично до пристигането си в Русе. Тя се очаква да се включи още в първото занимание на Дунав 8806, което е насрочено за 1 септември.

 

"Търсих точно такъв тип играч като Лъвингс. Тя е много атлетичен

състезател. Впечатлен съм от качествата й в защита и бързината, с която работи. Смятам, че тя ще пасне на нашия стил на игра. Имам все пак притеснения относно характера и това как ще се приспособи към европейския баскетбол. Това са неща, които няма как да се предвидят при привличането на баскетболистки от САЩ", сподели треньорът на Дунав 8806 Георги Божков.

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Дунав 8806, Латриша Лъвингс
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи