Анита Тейлане се завръща в Хасково 2012


Анита Тейлане се завръща в Хасково 2012
(сн. Sportsimages.bg)
31-07-2014 14:05

Латвийската баскетболистка Анита Тейлане е третото ново чуждестранно попълнение за Хасково 2012. 196-сантиметровата баскетболистка е добре позната у нас, където изигра сезон 2012/2013 именно в тима от Хасково.

 

Тогава тя затвърди отличните си умения под коша, като за 24 мача регистрира по 16.7 точки, 10.5 борби и 3.2 блока. Кариерата на Тейлане преминава в отбори от Латвия (RSU-Merks), Румъния (Satu Mare), Унгария (MKB Eurl. Vasas и UNIQA Eurol.), България (Haskovo 2012) и Германия (Wasserburg), където се състезава през изминалия сезон.

 

„Всичко, което може да бъде казано за истински състезател професионалист, е Анита Тейлане. През изминалия сезон не работихме заедно, защото тя трябваше да завърши образованието си в Германия. С качествата си в нападение и защита съм сигурна, че ще води отбора ни успешно през предстоящия сезон.” – заяви старши треньорът Елена Станкова по повод привличането на състезателката.

 

Ето какво сподели треньорката и за трите чуждестранни попълнения, с привличането на които завършва селекцията от чужденки в Хасково 2012:

 

„Радвам се, че през сезон 2014/2015 Хасково 2012 ще разполага с европейки като Анита Тейлане и Олга Дубровина. При привличането на чужденките наблегнахме на характери и лидерските качества на състезателките. Впечатли ме огромната амбиция на Сиера Уорън да научи български език, както и огромното й желание за победи.”

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Хасково 2012, НБЛ - жени, Анита Тейлане
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи