Людмил Хаджисотиров: Холандия игра агресивна пресираща защита, срещу която в България не се играе


Людмил Хаджисотиров: Холандия игра агресивна пресираща защита, срещу която в България не се играе
(сн.БФБ)
01-08-2014 16:02

Старши-треньорът на юношеския национален отбор на България Людмил Хаджисотиров коментира пред BGbasket.com загубата на отбора ни от Холандия, която го изпрати да играе за местата от 13-16 на Европейското първенство, дивизия В в София:

 

“Напълно заслужена победа за отбора на Холандия. Бориха се повече, спечелиха 24 борби в нападение, след като ден и половина говорим и на скаутинг, и навсякъде за задгърбване и колко е важно да спечелим борбата. След като ни взимат 24 борби в нападение, значи са искали повече победата.

 

Второ - играха 40 минути изключително агресивна лична пресираща защита, срещу която в България не се играе и няма как да се симулира. Форсираха ни да направим 18 грешки и по този начин ни вкараха много лесни кошове от бърз атака. Като цяло се бориха повече и мисля, че днеска заслужаваха повече победата.

 

Въпреки това, имаше в някои ключови моменти много неадекватни включвания от босненския съдия (б.а Харис Бийедич) . На няколко пъти, когато бяхме близо в резултата, идентични ситуации ги свири по различен начин, което мога да кажа, че ни ощети във важни моменти. Въпреки това, че не бяхме на топ ниво, можеше да се закачим в мача и щяхме да имаме шанс. Но това не е основното нещо!

 

Ние измъкнахме два завързани мача в предишните дни, днес опонента беше по-корав физически,по-силен и според мен по-добър. Пак казвам заслужено победиха. Учим се и преди казах учим се  да побеждаваме в трудни ситуации да се вадим, да взимаме правилни решения и срещу такива агресивни защити да можем да функционираме добре като отбор. За съжаление днес не се получи. Ще направим всичко възможно да се подготвим максимално добре за последните два мача. Надявам се да играем добре и да завършим достойно първенството. “

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър



Тагове: Людмил Хаджисотиров, България (18), Евробаскет 2014 (юноши 18)
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи