България разгроми Дания за първа победа в контролите


България разгроми Дания за първа победа в контролите
01-08-2014 22:20

Нашите с повече от убедителен успех за начало на турнира в Самоков


България започна с убедителна победа тристранния приятелски турнир в Самоков. В първия си мач нашите срещнаха Дания и бяха повече от категорични за 95-53. Това бе и първа победа за българите след трите поражения в Австрия миналата седмица. Нашите започнаха много силно, в първите 15 минути бяха допуснали едва 8 точки и това им донесе успеха. Утре българите почиват, а в неделя от 20.30 часа среща Румъния в мач, който ще бъде предаван пряко в BGbasket.com и Sportmedia.tv.


Малко след началото българите направиха супер серия от 16-0, с която поведоха с 21-4. Те запазиха чудесен аванс до края на първата част, а втората тръгна с 13-0, като имаше три тройки на Христо Николов. Така разликата стигна 30 точки и остана в тези граници до почивката.

 

След паузата на терена не се случи нищо интересно, като нашите стигнаха до преднина от 49 точки по средата на последната четвърт. След това те се поотпуснаха и допуснаха серия от 10-0, но разликата бе твърде голяма и това сякаш бе нормално.


Най-резултатен за победата стана Александър Янев със 17 точки, като хвана и 9 борби. Станимир Маринов добави 13 точки, 6 борби и 5 асистенции, а с по 10 точки са Павлин Иванов, Чавдар Костов и Станислав Ваклинов.


ПЪЛНА СТАТИСТИКА ОТ МАЧА БЪЛГАРИЯ - ДАНИЯ

 

 

__________________


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG 


Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи