Pro Futuro Sports сбъдна още три мечти


Pro Futuro Sports сбъдна още три мечти
(сн. botevgrad.com)
08-08-2014 19:15

Още три български надежки ще продължат своята кариера в САЩ чрез Pro Futuro Sports. Това са Радостин Димитров, юноша на Лукойл Академик, както и Христина Гераскова и Теодора Тодорова, девойки на Монтана 2003.

 

Радостин Димитров започва своето развитие в школата на шампиона Лукойл. 194 сантиметровото крило ще премине в Liberty Christian School, California от есента. Там е и друг талант на Лукойл и бивш съотборник на Радостин, Георги Димитров. Двамата ще се съберат отново в края на месеца, когато ще започне и обучението и подготовката им за новия сезон.

 

„За мен това е голямо предизвикателство. Щастлив съм, че ще мога отново да играя с Георги в един отбор. Неговите отзиви за мястото, където отивам, са много добри, и се надявам да изградя своето бъдеще на американска земя.” - сподели младият баскетболист.

 

Изключително силно мотивирани за своето развитие, двете момичета от Монтана, нямаха колебание, че това е правилният им избор. И двете баскетболистки получиха пълна стипендия от учебните си заведения.

 

Кариерата на Христина Гераскова стартира в детско-юношеската школа на Монтана 2003, където става шампион на България до 14 години през сезон 2010/2011 и сребърен медалист на България до 16 години през сезон 2012/2013. Два пъти е избрана за най-перспективен млад спортист на родния й град през 2012 и 2013 година. Гераскова стяга куфарите в посока Faith Christian School Academy, където ще продължи своето обучение до 2017 година. 

 

„Искам да благодаря на целия екип на Pro Futuro Sports за всичко, което направиха за мен и ми помогнаха да осъществя мечтата си.



Теодора Тодорова е също рожба на монтанската баскетболна школа. Малко преди отпътуването си за Hamilton Heights Christian Academy, силно развълнувана тя сподели:

 

„Искам да благодаря на Станислава Станкова и Pro Futuro Sports за предоставената ми възможност. Станкова ми вдъхна увереността, че мога да сбъдна мечтите си и благодарение на нейната подкрепа намерих смелостта да тръгна по този път. През цялото време тя беше на разположение за всичките ми въпроси и помощта, от която се нуждая, което оценявам дълбоко. Искам да благодаря на треньорите ми в Монтана, Петър Гергов и Славко Димитров, без чието упорство и години труд, нямаше да постигна нищо. Благодаря на всички, защото съм на път да сбъдна най-голямата си мечта.”


__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи