Георги Младенов: Време е да се спре тази порочна практика (аудио)


Георги Младенов: Време е да се спре тази порочна практика (аудио)
22-08-2014 13:27

Днес националният селекционер Георги Младенов обяви, че е освободил от отбора Александър Янев, Чавдар Костов и Павел Маринов. По този повод той даде пресконференция, на която обяви причината за това:


"Днес сутринта освободих от отбора Павел Маринов, Чавдар Костов и Сашо Янев. Това е заради неспазване на дисциплината, това в поредица от случаи, и за недостойно поведение спрямо щаба на националния отбор. Тримата вече не са част от отбора. Повикан е Симеон Илиев.


Време е да спре тази порочна практика и да се прикриваме с компромиси в името на нещо. Дори да бяхме на ръба да се класираме щеше да бъде същото. Време е националният отбор, федерацията и треньорите да не бъдат заложници на някои от играчите.


Това са два случая поред - за единия разбрах по-късно, а за другия разбрах при отпътуването за Холандия. Тези момчета не уважават себе си, не уважават колегите си, не уважават националната фланелка. Националният отбор трябва да бъде чест и кауза, но тези думи вече са изтрити. Време е да се направи нещо. Неприятно ми е, че това съм аз. Това е било и при всички останали треньори, които в името на нещо са прикривали и са правили компромиси. Компромиси можеш да правиш с хора, които разбират какво правят. Когато обаче това стане практика, не мога да го приема като чиста монета и като нещо нормално. Все пак това е националният отбор на България и за мен той все още е връх. Това е моето решение, което не подлежи на никакъв коментар. Съобщих го сутринта на отбора. Много ми е неприятно, но рано или късно трябваше да се случи.


След мача с Черна гора някои изглеждаха неадекватни. Преди пътуването за Холандия някои от играчите изглеждаха абсолютно неадекватни и аз не смятам, че е много удобно за треньора на националния отбор, играч, който носи фланелката на този отбор, да седи в самолета и да има алкохолни изпарения около него. Всеки може да направи грешка, но тези грешки прескачат нормалното и не мога да приема, че трима човека първо не уважават себе си. Единият от тримата започна два мача като титуляр и се представи много добре. Оттам нататък обаче личен провал.


След като им казах решението си играчите ме попитаха дали могат да си тръгнат веднага.

 

Асен Великов и Божидар Аврамов ми казаха, че са говорили с отбора и всички стоят зад мен. Съгласни са с решението ми. Но момчетата ме помолиха да не изкарвам тримата като най-черните, защото вероятно във времето е имало и други, които са стъпвали накриво. Благодаря им за подкрепата."

 

Цялата пресконференция чуйте ТУК

 

Очаквайте по-късно и пълен видео запис на пресконференцията.

__________________ 

 

Заповядайте в онлайн спортен магазин SportForMe


Вижте какво се случва в света около нас с FBR.BG

 

Харесайте BGbasket.com във Фейсбук

 

Следвайте BGbasket.com в Туитър


Тагове: Георги Младенов, България
Коментари
Други новини
Номер 1 за българския баскетбол
Откажи